Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United-Galatasaray SK

Manchester United inledde gruppspelet med en 1-0 seger över turkiska Galatasaray. Ingen imponerande seger, men 3 viktiga poäng att ta med sig. Ett väldigt offensivt spel, där man ofta fyllde på med folk i anfallen. Detta utnyttjade Galatasaray och hade ett par snabba omställningar och kunde genom sitt kontringsspel skapa några målchanser, som man inte tog tillvara på.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
Galatasaray skapade en del målchanser, där De Gea gjorde det väldigt bra. Stod för ett antal bra räddningar och viktiga ingripanden. Kom ut bra i luftrummet och gör en stabil insats. Blir en fortsatt tuff kamp mellan spanjoren och Lindegaard.

Betyg: 7,5/10

Rafael
Rafael har inlett säsongen starkt, något han fortsatte med även i denna match. Sattes inte särskilt mycket på prov defensivt, men fyllde ständigt på offensivt. Det var Rafael som ordnade straffen, då han bröt inåt i planen. Bra samarbete med Valencia.

Betyg: 7,5/10

Nemanja Vidic
En godkänd och stabil insats av serben. Var nära på att dra på sig en straff redan i första spelminuten då han trampade ner anfallaren Bulut.

Betyg: 6/10

Jonny Evans
Skönt att se Evans tillbaka. Precis som mittbackskollegan Vidic stod han för en godkänd insats. Galatasarays målchanser kom till pga

Betyg: 6/10

Patrice Evra
Godkänd insats, varken speciellt bra eller dålig. Evras offensiva löpningar uteblir, då man ständigt anfaller på högerkanten. Mycket beror på Nani, då han ofta går in centralt vid anfallen.

Betyg: 6/10

Antonio Valencia
Har ett utmärkt samarbete med Rafael, som fungerat bra under säsongsinledningen. Kommer ofta runt på utsidan av backen, men inläggen blir alldeles för dåliga. Skapar mycket och ligger bakom det mesta offensivt, men måste förbättra inspelen.

Betyg: 7/10

Michael Carrick
Stod för matchens enda mål då han skottfintar förbi målvakten, och kan enkelt rulla in bollen i mål. Förutom målet gjorde han ett bra jobb defensivt, hade även bra passningar matchen igenom.

Betyg: 8/10

Paul Scholes (utbytt 79′)
Stod för en typisk Scholes-insats. Slår sällan bort en passning, spelar sig ur situationer och är en viktig länk i speluppbyggnaden. Ibland lite för offensiv i utgångsposition, vilket bidrog till Galatasarays kontringsspel.

Betyg: 7/10

Nani
Försöker lura ned målvakten på straffen men misslyckas, och lägger den precis där målvakten vill ha den. Den misslyckade straffen speglar portugisens misslyckade insats. Försöker, men kommer inte förbi. Allt spel sker på högerkanten då Nani går in i en mer central roll vid anfallen.

Betyg: 4,5/10

Shinji Kagawa (utbytt 84′)
Stod för assisten fram till Carricks mål efter ett snyggt väggspel. Återigen ser man att potentialen finns där med sin fina teknik och toucher, men når inte sin maximala kapacitet enligt mig. Finns med bra i speluppbyggnaden och positionsspelet men kommer inte riktigt till avslut.

Betyg: 7/10

Robin Van Persie (Utbytt 81′)
Fungerade inte alls för Van Persie idag. Liksom tidigare matcher är han inte alls delaktig i spelet, utan är helt osynlig matchen igenom.

Betyg: 4,5/10

Darren Fletcher (inbytt 79′)
Fantastiskt kul att se Fletcher tillbaka på mittfältet. Dock spelade han för kort tid för att betygsättas.

Chicharito (inbytt 81′)
Spelade för kort tid för att betygsättas

Danny Welbeck (inbytt 84′)
Spelade för kort tid för att betygsättas