Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18 krossade Newcastle på bortaplan

Uniteds U18 kunde enkelt vinna mot Newcastle på bortaplan. Siffrorna skrevs till hela 7-1 efter fem mål från Wilson, varav fyra kom i första halvlek.

United började bra och hade massvis med bollinnehav, men det var efter dryga 20 minuter man kunde utnyttja det när United vinner bollen högt, slår en snabb passning i djupled till snabbe Wilson som rycker förbi en back i sidled och slår in den vid första stolpen. United fortsätter att spela bra och utökar snabbt till både 2-0 och 3-0 på liknande vis från samme Wilson som får bollen i djupled och rundar målvakten. 4-0 kommer av bara farten när Daehli spelar snett inåt bakåt och samme Wilson lägger bara dit foten och styr in 4-0. I halvlekens sista spark passar även Rudge på att dunka dit en frispark på Ronaldo-vis från 25 meter och fastställa resultatet till 5-0.

I andra halvlek börjar Newcastle bäst och Unitedspelarna tar inte samma jobb som i första halvlek och Newcastle reducerar snabbt efter ett långt inlägg där yttern kan nicka in den vid bortre stolpen. Efter det skärper United till sig och gör två mål i andra halvlek, ett av Wilson och ett av inhopparen Gorre.

Sett över 90 minuter gör United en offensivt riktigt bra match. Man spelar med stort tålamod och har stort bollinnehav, Newcastle får jaga sig trötta och hinner inte med. Mats Daehli är magnifik och ligger bakom det mesta som United skapar. Även mittfältern Ben Pearson är duktig som styr spelet från sin för dagen djupa position och ger sällan bort bollen, något som är signifikativt för hela det här laget. Wilson gör fem mål som ensam striker och visar hur kvick och snabb han är men också imponerande säkra avslut samt ett bra jobb i presspelet. Hela backlinjen är ok utan att glänsa, samma med målvakten Gollini som dock gör några bra räddningar men gör missar i luftrummet. Många är säkert nyfikna på Andreas Pereira som är en intressant offensiv mittfältare. Pereira var bra men kan klart bättre, han slarvade med en del touchar och fick inte till avsluten. Men han var samtidigt inblandad i några mål, bland annat i sista målet där han får assist på Gorres mål.

Newcastle United U18 – Manchester United U18 1-7 (0-5)
Uniteds mål: Wilson 18, 31, 33, 35, 61, Rudge 45, Gorre 73
United: Gollini – Evans, McNair, Grimshaw, Rowley (Harrop 46) – Rudge, Pearson (Gorre 63), Weir, Daehli – Periera, Wilson