Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Omröstning: Matchens lirare mot Liverpool

United besegrade Liverpool på Anfield med 2-1 efter att ha legat under med 1-0. Rafael da Silva kvitterade för United innan Robin van Persie kunde skjuta 2-1 på straff efter 81 minuter.

United inledde dåligt och Liverpool dominerade första halvlek. Uniteds bjöds dock in i matchen efter 39 minuter då Shelvey satsade stenhårt och fult i en duell och helt riktigt blev utvisad. Trots en man mindre kunde Liverpool ändå ta ledningen innan en minut var spelad genom Gerrard.

Liverpool var dock på sitt allra mest givmilda humör och valde efter ledningsmålet att placera bussen framför målvakt Reina. Taktiken höll i fem minuter – Rafael och Valencia samarbetade på högerkanten, Valencias inlägg bröstades ner till Rafael av Kagawa och Uniteds högerback avslutade fint med vänsterfoten.

Uniteds segermål kom efter en grym löpning av Valencia som slutade med att han fälldes i straffområdet och fick straff. Robin van Persie tog hand om straffen och för första gången den här säsongen gjorde United mål på straff. Van Persies straff var perfekt – trots att Reina gick åt rätt håll och var på bollen hade han ingen chans att rädda.

Här kan du rösta på den som du tycker var Uniteds bästa spelare (minimum 30 minuters speltid för att vara med i omröstningen).

[poll id=”83″]

Shinji Kagawa och Michael Carrick delade på priset som matchens bästa spelare mot Galatasaray med 28 procent av rösterna vardera. David de Gea skuggade tätt bakom med 26 procent av rösterna.