Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sir Alex efter matchen

Det blev en tursam seger mot Liverpool med 1-2 och Sir Alex tyckte vi var dåliga. Han pratar även om det röda kortet och Shelvey.

Om våra matcher på Anfield
”De sista fyra åren på anfield har vi inte spelat bra, men idag fick vi i alla fall ett resultat med oss. Förhoppningsvis är det en vändpunkt, för när man tittar tillbaka genom åren så har vi alltid spelat bra här.”

”Jag tror det var 5-7 år på rad vi spelade riktigt bra här, men det går i cyklar. Vi hade en period under slutet av 80-talet där vi alltid fick resultaten emot oss.”

Om Matchen
”För att vara ärlig med er så tyckte jag vi var dåliga idag. De sista fyra åren har vi låtit publiken påverka oss lite, de ger fantastisk support till deras lag och Liverpool dominerade första halvlek.”

”Liverpool fick en bra start i andra halvlek även fast de bara var 10 man. Men vi spelade bra under andra halvlek och Scholes, Carrick och Giggs rutin tog oss igenom den.”

Om det röda kortet
”Det var ett solklart rött kort, utan tvekan. Jag har sett reprisen och tacklingen var vårdslös. Evans gick på bollen och träffade den, ingen tvekan om det. Shelvey var inte ens i närheten av bollen och kunde ha skadat Evans. Han hade riktigt tur, faktiskt.

Han (Shelvey) kom och skyllde på mig men han borde ta sig en titt i spegeln och skylla på någon annan. Pojken är ung, och när han tittar på det igen kanske han inser hur dumt det var. Han kanske ber om ursäkt eller kanske inte.”

Om målen
”Rafaels mål gjorde så vi vaknade till, det var ett fantastiskt mål, som satte oss i en situation där vi inte behövde få panik. Sen arbetade vi oss genom resten av matchen.”

Det var inte lätt för Van Persie men han slog en bra straff. När han var i Arsenal brukade han alltid sätta dem. Reina fick en hand på bollen men kraften i skottet gjorde att straffen var säker.”