Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Liverpool – Manchester United

Trots en stundtals pinsam insats under bortamatchen mot Liverpool på Anfield lyckades United vända på steken under den andra halvleken. Liverpools kraftiga dominans av bollinnehavet upphörde efter Shelveys röda kort och United bjöds in i matchen. Trots detta var det Liverpool som gjorde 1-0 strax efter halvtidsvilan. Kanske var Unitedspelarna fortfarande tagna av hårtorken? Även om man inte lyckades höja spelet till normal nivå kunde man, genom ett mycket snyggt mål av Rafael och ett lätt fall av Valencia med mål på den efterföljande straffen (!), ändå sno med sig tre viktiga poäng hem till Manchester.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Anders Lindegaard
Ännu en stabil insats av Lindegaard som främst fick visa sitt kunnande under den första halvleken, då Liverpool skapade några hyfsade målchanser. Gjorde några fina räddningar där han även lyckades styra iväg returerna på ett bra sätt. Var chanslös på målet.

Betyg: 7,5

Rafael (Utbytt 89´)
På det stora hela en fullt godkänd insats kryddad med en riktig pangträff som också höjer betyget något. I övrigt kan han dock bättre både bakåt och framåt. Utgick på grund av skada i slutminuterna.

Betyg: 7

Rio Ferdinand
Räddade oss med fina tacklingar vid ett flertal tillfällen då det kunde ha uppstått farliga lägen för Liverpool. Rio var en av få Unitedspelare som nådde upp till normal nivå och det tackar vi för.

Betyg: 7,5

Jonny Evans
Första starten i ligan den här säsongen på grund av att Vida hade känningar. Gjorde det bra och det är viktigt att ha Jonny tillbaka i gott skick då vi ju inte direkt kan vältra oss i mittbacksalternativ i nuläget.

Betyg: 6,5

Patrice Evra
Det börjar bli tjatigt nu men nu måste han höja sig snart. Även om han inte var direkt dålig så varvar han enstaka markeringsmissar med tveksamhet i offensiven. Ser gärna mer av Büttner om Pat ska fortsätta så här.

Betyg: 5,5

Antonio Valencia
Bäddade med sin fantastiska löpning och sitt lätta fall för straffen som gav 1-2. Var även delaktig i förarbetet till Rafaels drömmål. I övrigt led Valencia av Uniteds brist på bollinnehav, men gjorde det som sagt bra när han väl fick någonting att jobba med.

Betyg: 6,5

Ryan Giggs
Ska INTE starta på innermittfältet längre. Gick lite bättre i andra halvlek när han flyttades ut på vänsterkanten, men i den första lämnades Carrick alldeles för ensam.

Betyg: 5,5

Michael Carrick
Hade en otacksam uppgift när han som tidigare nämnt stundtals verkade husera ensam på Uniteds innermittfält. Skötte sig trots detta och i den andra halvleken fick han lite mer hjälp när Scholes väl hittat rätt.

Betyg: 7

Nani (Utbytt 46´)
Bedrövlig. Åstadkom ingenting framåt, skötte inte sitt defensiva uppdrag och ingen blev förvånad när han blev utbytt i paus.

Betyg: 4,5

Shinji Kagawa (Utbytt 81´)
Syntes – av naturliga skäl – inte särskilt mycket i den första halvleken. I den andra fick han lite mer boll, men gjorde ingenting utöver det vanliga. Undantaget var den fina nedbröstningsassisten till Rafaels kasse.

Betyg: 6

Robin van Persie
Var av samma anledning som Kagawa helt osynlig första 45. Var inte särskilt delaktig i spelet efter paus heller, men lyckades i alla fall med ett par fina skarvar. Fick vänta hela 5 minuter på att slå den matchavgörande straffsparken. Starkt att slå in den (ääääääntligen straffmål), även om Reina inte var jättelångt borta. Hursomhelst så är det viktigt att han fortsätter näta för att behålla självförtroendet. Fortsätter han med det så struntar jag ärligt talat i huruvida han deltar i speluppbyggnaden eller ej.

Betyg: 6

Paul Scholes (Inbytt 46´)
Första minuten är katastrof då han hinner gå bort sig inte en, utan två gånger i förspelet till Gerrards 1-0. Efter detta tycker jag att han höjer sig lite, och även om det ibland går lite långsamt så är Scholes passningssäker som få. Med detta i åtanke så blir betyget godkänt trots inledningen.

Betyg: 6

Javier Hernández (Inbytt 81´)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Danny Welbeck (Inbytt 89´)
Spelade för kort tid för att betygsättas.