Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Det ser mörkt ut

Det är match mot Tottenham i morgon och Sir Alex har idag haft sin presskonferens på Carrington. Han tar bland annat upp våra skadebekymmer i backlinjen, och ger även lite beröm till Scott Wootton efter onsdagens match.

Om skadorna och backlinjen
”Vi fick dåliga nyheter tidigare i veckan om Nemanja Vidic, det är en stor smäll för laget. Vi har haft otur med skador i backlinjen, förhoppningsvis tar vi oss igenom nästkommande tre matcher och sen är det landslagsuppehåll. Vid den tiden borde vi ha Chris Smalling tillbaka.”

”I onsdags spelade vi två unga killar och de gjorde väldigt bra ifrån sig. Scott Wootton läser spelet bra och slår bra passningar, det är bra att vi fick se honom mot väldigt erfarna spelare. Jag tycker han gjorde väldigt bra ifrån sig, det är en bonus för oss och han kommer att vara involverad i morgon.”

”Antonio Valencia är tveksam, han fick en smäll när han gick in i tacklingen med Agger och Johnson. Han fick en skada i fotleden där men om han är okej i morgon så borde han vara redo för matchen på tisdag med.”

Om Tottenham
”Tottenham är alltid en intressant match och de spelar bra fotboll. Det är tråkigt för Harry Redknapp att inte vara där efter allt jobb han gjorde. Men den nya killen Andre Villas-Boas har en liknande filosofi som passar Tottenham. Hans lag försöker alltid spela fotboll och det kommer att bli en intressant match. Jag tror det kommer att bli en öppen match, United/Tottenham matcher är alltid bra. Förhoppningsvis kan vi fortsätta på våran goda svit som vi haft.”

Om Darren Fletcher
”Fletcher finns med i truppen för att han var med på onsdag kväll och gjorde så bra ifrån sig. Det var hans första match av den storleken på 10 månader, och jag kommer inte att starta med honom. Men han kanske får en plats på bänken, och han kommer antagligen åka till Rumänien och spela mot Cluj. Det kommer att vara ett utmärkt tillfälle för honom att spela den matchen, hans entusiasm på onsdag kväll var fantastisk. Darren spelade framför mittbackarna och gjorde ett strålande jobb.”

Han blev även tillfrågad om Rio Ferdinand och landslaget eftersom Terry slutat där
”Det är helt upp till Rio, men jag tror inte han blir uppkallad. Roy gjorde sitt val under EM och jag kan inte se honom ändra på det. Det skulle vara svårt för honom att gå till Rio nu och välkomna honom tillbaka. Om det skulle hända så är det helt upp till Rio att bestämma vad han vill göra, jag vet inte om han skulle tacka ja för jag har aldrig frågat honom om det. Det är bara spekulationer från pressen just nu efter att Terry slutat.”

Sammanfattning
Det ska bli intressant att se vilka vi kommer att starta med i försvaret men jag antar att det blir Rio och Evans i mitten, fast han säger ju att Wootton kommer vara involverad men tror inte han startar. Matchen startar 18:30 i morgon lördag och startelvan kommer som vanligt upp här.