Ferguson och Evra om förlusten mot Tottenham

United lyckades igår inte svara för ännu en klassisk vändning mot Tottenham. Sir Alex Ferguson skyllde efter matchen på en dålig start och dåligt försvarsspel medan Patrice Evra menade att det inte går att vinna om man bara spelar 45 minuter.

”Det var en ordentlig match. Vi började aldrig spela i första halvlek. Det var en dÃ¥lig start pÃ¥ matchen och de fick ett litet genombrott med ett mÃ¥l som styrdes in. Vi försvarade oss verkligen dÃ¥ligt,” sa Sir Alex Ferguson.

”DärifrÃ¥n spelade vi i motvind, egentligen, tills halvtid kom och vi kunde förändra saker lite. I andra halvlek var vi fantastiska. Vi borde ha fÃ¥tt nÃ¥got med oss frÃ¥n matchen. Vi hade mycket otur.

”Vi borde ha hanterat [situationen som föranledde 3-1-mÃ¥let] bättre. Det var en tung smäll för oss efter att ha reducerat. Om vi hade behÃ¥llit 2-1 i nÃ¥gra minuter hade vi vunnit matchen.”

Evra: United förtjänade att förlora
”Det här är vad som händer när du bara spelar i 45 minuter. Matchen är 90 minuter lÃ¥ng och vi förtjänade att förlora eftersom vi bara spelade i 45. Att släppa in tre mÃ¥l pÃ¥ Old Trafford är inte tillräckligt bra när du vill vinna matchen,” sa Patrice Evra.

”Problemet sitter i vÃ¥ra huvuden. Det sÃ¥g ut som att vi stannade pÃ¥ hotellet. De första 45 minuterna hade ingen fart, inget fokus. Vi vann inte mÃ¥nga dueller och vi släppte in nÃ¥gra löjliga mÃ¥l. Kanske är jag hÃ¥rd mot mig själv och laget men vi visade bara Uniteds ansikte i andra halvlek.

”Jag kommer ihÃ¥g, det var tre Ã¥r sedan, när vi lÃ¥g under med 2-0 och vi vann matchen med 5-2. Det är därför jag trodde att vi kunde göra det igen men deras tredje mÃ¥l dödade oss lite. Vi gjorde mÃ¥l igen för att göra det 3-2 men missade massor av chanser efterÃ¥t.

”Du kan säga att vi kanske förtjänade att vi eftersom vi skapade massor av chanser, men vi straffades i första halvlek och det är verkligen smärtsamt. Om vi vill prata om positiva saker mÃ¥ste vi se till att spela som vi gjorde i andra halvlek, sÃ¥ att det är svÃ¥rt för alla lag att besegra oss.

”Vi spelade med en annan attityd och mentalitet i andra halvlek. Med fart och ilska. Vi hade en vinnande mentalitet men vi mÃ¥ste spela sÃ¥ här frÃ¥n första minuten. Det är därför jag säger att problemet sitter i vÃ¥ra huvuden.”

Nu handlar det om kommande uppgifter och trots lördagens förlust tycker Evra att United har inlett säsongen hyggligt: ”Vi mÃ¥ste vara positiva. Det är ingen dÃ¥lig start pÃ¥ säsongen. Vi vann pÃ¥ Anfield, vilket vi inte gjorde förra säsongen, även om de spelade mycket bättre än oss. Vi har fortfarande massor att göra men vi mÃ¥ste glömma den första halvleken mot Spurs.

”Jag hoppas att det bara var en olycka och att vi kan fÃ¥ tillbaka den vinnande mentaliteten i Champions League och mot Newcastle.”

Källa: Manutd.com