Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferguson och Evra om förlusten mot Tottenham

United lyckades igår inte svara för ännu en klassisk vändning mot Tottenham. Sir Alex Ferguson skyllde efter matchen på en dålig start och dåligt försvarsspel medan Patrice Evra menade att det inte går att vinna om man bara spelar 45 minuter.

”Det var en ordentlig match. Vi började aldrig spela i första halvlek. Det var en dålig start på matchen och de fick ett litet genombrott med ett mål som styrdes in. Vi försvarade oss verkligen dåligt,” sa Sir Alex Ferguson.

”Därifrån spelade vi i motvind, egentligen, tills halvtid kom och vi kunde förändra saker lite. I andra halvlek var vi fantastiska. Vi borde ha fått något med oss från matchen. Vi hade mycket otur.

”Vi borde ha hanterat [situationen som föranledde 3-1-målet] bättre. Det var en tung smäll för oss efter att ha reducerat. Om vi hade behållit 2-1 i några minuter hade vi vunnit matchen.”

Evra: United förtjänade att förlora
”Det här är vad som händer när du bara spelar i 45 minuter. Matchen är 90 minuter lång och vi förtjänade att förlora eftersom vi bara spelade i 45. Att släppa in tre mål på Old Trafford är inte tillräckligt bra när du vill vinna matchen,” sa Patrice Evra.

”Problemet sitter i våra huvuden. Det såg ut som att vi stannade på hotellet. De första 45 minuterna hade ingen fart, inget fokus. Vi vann inte många dueller och vi släppte in några löjliga mål. Kanske är jag hård mot mig själv och laget men vi visade bara Uniteds ansikte i andra halvlek.

”Jag kommer ihåg, det var tre år sedan, när vi låg under med 2-0 och vi vann matchen med 5-2. Det är därför jag trodde att vi kunde göra det igen men deras tredje mål dödade oss lite. Vi gjorde mål igen för att göra det 3-2 men missade massor av chanser efteråt.

”Du kan säga att vi kanske förtjänade att vi eftersom vi skapade massor av chanser, men vi straffades i första halvlek och det är verkligen smärtsamt. Om vi vill prata om positiva saker måste vi se till att spela som vi gjorde i andra halvlek, så att det är svårt för alla lag att besegra oss.

”Vi spelade med en annan attityd och mentalitet i andra halvlek. Med fart och ilska. Vi hade en vinnande mentalitet men vi måste spela så här från första minuten. Det är därför jag säger att problemet sitter i våra huvuden.”

Nu handlar det om kommande uppgifter och trots lördagens förlust tycker Evra att United har inlett säsongen hyggligt: ”Vi måste vara positiva. Det är ingen dålig start på säsongen. Vi vann på Anfield, vilket vi inte gjorde förra säsongen, även om de spelade mycket bättre än oss. Vi har fortfarande massor att göra men vi måste glömma den första halvleken mot Spurs.

”Jag hoppas att det bara var en olycka och att vi kan få tillbaka den vinnande mentaliteten i Champions League och mot Newcastle.”

Källa: Manutd.com