Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Man Utd-Tottenham

Manchester United förlorade hemma mot Tottenham, något man inte gjort sedan 1989. Slutresultatet blev 2-3, orättvist men ändå rättvist. Första halvlek var säsongens absolut sämsta hittills, helt fantasilöst framåt kombinerat med ett bedrövligt försvarsspel. I andra halvlek dominerade man matchen totalt, men det räckte tyvärr inte till poäng.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Anders Lindegaard
Trots den bedrövliga halvleken skapade aldrig Spurs några riktigt bra chanser förutom målen. Tottenham hade bara sex skott på mål, och Anders släppte in tre av dessa. Gjorde inga kvalificerade räddningar, men inte heller någon tavla på målen. Det enda man kan anmärka på Anders insats är returen han släpper på sista målet. Han styr den rakt ut, en retur som Dempsey enkelt kan placera in mitt i mål.

Betyg: 6

Rafael
Släpper in tre mål på hemmaplan och samtliga mål berodde på bedrövligt försvarsspel. I och med United-dominansen i andra halvlek blev det mer fokus på offensiva löpningar än defensivt arbete. Gjorde det bra och fick en ett par inlägg. Men överlag en dålig insats där jag främst ifrågasätter positionsspelet, där han ofta hamnar fel.

Betyg: 5,5

Rio Ferdinand (Utbytt 90′)
Efter en stark insats mot Liverpool följdes upp av en betydligt sämre insats. Det kaotiska försvarsspelet berodde mycket på att mittbackarna inte alls hängde med. Detta såg vi inte minst på Bales mål där han bara löper förbi Rio. Även Lennon skapade en farlig målchans genom att bara springa förbi försvaret.

Betyg: 4,5

Jonny Evans
Precis som Rio, hängde inte heller Jonny med Tottenhams kvicka spelare. Bedrövligt agerande vid samtliga mål och har inte alls koll på Dempsey vid sista målet. Det enda positiva är andra halvlek (bortsett från målet) då man spelar mer aggressivt och vinner bollen högt upp i plan. Detta en viktig och bidragande faktor till Uniteds press under stora delar av andra halvlek.

Betyg: 5

Patrice Evra
Jag är en av få som fortfarande gillar Evra. Men dagens insats var, liksom övriga försvarares, under all kritik. Följer med offensivt i andra halvlek, men det mesta händer på högerkanten precis som i tidigare matcher. Bara en tidsfråga innan Büttner får chansen.

Betyg: 5,5

Michael Carrick
Spelar alldeles för svårt. Ibland slår han fina passningar, men alltför ofta missar han dem. Speciellt i andra halvlek då laget tagit över matchen och har pressen. Förlorar bollen flera gånger vilket tvingar United att börja om. Vill se Carrick bli tuffare och ta mer ansvar defensivt, något han inte alls gjorde idag.

Betyg: 5

Paul Scholes
Liksom Carrick har även Scholes en väldigt hög utgångspostition och kunde hjälpt till mer defensivt. På typiskt Scholes-vis lyckas han både med sina crossbollar men även med sitt enkla men ack så viktiga kortpassningsspel. Deltar ständigt i speluppbyggnaden och är enligt mig matchens bästa spelare i United.

Betyg: 7

Nani
United skapar inte en enda målchans i första halvlek, där Nani var helt osynlig. I och med spelövertaget i andra halvlek blir Nani mer delaktig. Tyvärr ska han alltid gör det så svårt för sig, släpper sällan en enkel passning – är alltid tvungen att vrida och vända på sig innan han kan spela ifrån sig bollen. Petar visserligen in ett mål, men behöver höja sig rejält för att behålla platsen när Valencia och Young blir friska.

Betyg: 5

Ryan Giggs (Utbytt 45′)
Håller verkligen inte som yttermittfältare. Har inte alls snabbheten eller kvickheten som krävs på kanten. Helt osynlig i matchen och byttes ut redan i halvlek mot Rooney. Idag spelar han enbart på grund av skador hos Valencia och Young. Enligt mig är inte Giggs tillräckligt bra på någon position och kommer få ont om speltid när spelarna kommer tillbaka från skador.

Betyg: 4,5

Shinji Kagawa (Utbytt 78′)
Japanen hade inte mycket att göra i första halvlek då anfallsspelet uteblev helt. Mer delaktig i andra halvlek som länk mellan mittfältet och anfallarna. Gör även ett mål då han vänder bort backen, tar med sig bollen snyggt och placerar bollen precis intill stolpen. Snart släpper det för Kagawa, då kan vi vänta oss fler poäng av honom.

Betyg: 6

Robin Van Persie
Deltar inte alls i spelet under första halvlek, precis som i tidigare matcher. Kommer dock igång bättre i andra halvlek. Skapar ett par farliga målchanser, där han måste göra mål på någon av dessa.

Betyg: 5,5

———————————————-

Wayne Rooney (Inbytt 45′)
Kommer in efter halvtidsvilan och väcker liv i Uniteds anfallsspel. Står tidigt för en assist då han slår ett inlägg som Nani som enkelt kan styra in i mål. Hade dessutom en frispark som tog i stolpen. Bildar en spännande kvartett tillsammans med Kagawa och Van Persie.

Betyg: 7

Danny Welbeck (Inbytt 78′)
Spelade för kort tid för att betygsättas

Chicharito (Inbytt 90′)
Spelade för kort tid för att betygsättas