Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sir Alex och Rooney om matchen i morgon

Sir Alex hoppas på ett stabilare försvar när man åker och möter Cluj i morgon, det såg ju inte vidare stabilt ut mot Tottenham men vi får hoppas att det löser sig. Carrick har ett virus så han stannar hemma, Giggs stannar även han hemma och detsamma med Scholes. Så här sa han idag inför matchen i morgon.

Om försvaret
”Jag hoppas att första halvlek under lördagen var ett tecken på dåligt samspel” säger han och syftar på att det bara var andra gången Rio och Evans startade tillsammans.

”När Johnny och Rio spelade tillsammans hela tiden varje vecka förra säsongen så blev vi bättre och bättre”

Om Carrick, Giggs och Scholes
”Carrick ligger i sängen med ett virus. Giggs har råkat ut för samma sak och Scholes stannar hemma för han kände sig inte bra i morse. Han spelade så bra i lördags, och vid 37 års ålder kan jag inte förvänta mig av honom att han ska spela igen tre dagar senare.”

Om träningen på Carrington i morse
”Vi tog det här beslutet förra säsongen, för när du tränar på bortaplan så kan du inte göra några taktiska saker för alla tittar på.”

”Att träna på Carrington denna morgon gjorde så att vi kunde välja ut laget och träna på taktiska saker som deras kontringar.”

”Det är deras styrka som de visade mot Braga. De är också ett lag som försvarar snabbt och har mycket spelare bakom bollen. kontringar är väldigt viktigt i Europeisk fotboll nu för tiden.”

”Cluj slog ut Basel i kvalet, och i deras match mot Braga så visade dem att de är ett bra lag. Vi behöver visa all respekt vi kan.”

Rooney hade även några saker att säga till BBC:s radiokanal.
”Det är en stor match för oss, förhoppningsvis kommer vi att vinna för det ger oss en bra möjlighet att komma vidare tidigt från gruppen. Våra kommande två matcher i Champions League är stora för oss, vi vill komma förbi dem med maximalt antal poäng”

”Champions League är fortfarande intressant, det är en utmärkt tävling. Titta på lagen som är involverade så märker man att det är en stor utmaning för alla. Den här turneringen är något jag älskar att spela.”

”Vi tog in en hel del unga spelare i laget förra året. Champions League är helt annars än Premier League. Om man inte gör sitt bästa så blir man bestraffad vilket hände oss förra säsongen. Vi måste se till att det inte händer igen.”