Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Kommentarer efter segern mot Cluj

United vann igår mer eller mindre utan problem tack vare Van Persie och en viss Wayne Rooney. Han tycker även att vi försvarade bra förutom vid målet i första halvlek, De Gea får också en smula beröm vilket han ska ha. Så här sa Sir Alex till ITV Sport.

Om Matchen
”Jag måste vara nöjd med bollinnehavet och koncentrationen var riktigt bra ikväll. Frånsett vid målet så försvarade vi oss väldigt väl, de hade bra krossar och inlägg i våran box vilket höll oss under press hela tiden och det gjorde att vi var skärpta.”

Lite hyllningar och om det andra målet
”David De Gea gjorde en riktigt bra räddning i slutet så jag är nöjd. Att spela borta i Europa är alltid väldigt tufft som jag sa före matchen, de har gjort bra matcher här.”

”Passet och avslutningen var båda lika bra, en underbar avslutning såklart av Van Persie, men vilket pass av Wayne. Jag trodde han slog den för långt men Robin gjorde det bra som hann upp den.”

Rooney tycker att vi ska sluta släppa in första målet i matcherna
”Självklart är det inte bra, det är något vi måste sluta göra. Vi kan inte fortsätta låta lag få en bra start mot oss, speciellt inte i Champions League där det är svårt att vinna bortamatcher.”

”Vi måste täppa till där bak vilket vi inte gjort hittills, förhoppningsvis kan vi göra det i framtida matcher.”

Men han är nöjd med att vi tagit sex poäng av sex möjliga
”Det var svårt i vissa lägen men som tur var fick vi våra tre poäng och det är huvudsaken.”

”Jag spelade lite djupare ikväll och hade några bra stunder med Van Persie, han fick göra två mål ikväll och vi är hur nöjda som helst. Jag visste inte att det första målet tog på hans axel förrän han sa det i halvtid. Men så länge bollen går in så spelar det ingen roll.”

”Det var en underbar avslutning han gjorde på andra målet, jag var just bakom så jag såg att det var en underbar avslutning.”

Vi får även lite klagomål på planen av Rooney
”Det var en svår plan att spela på, riktigt bubblig och hård. Så vi var tvungna att hålla koncentrationen uppe så vi fick våra passningar rätt. Det gör inget för mig att spela på en djupare position, jag får ha bollen mer. Men vårat mål är att ta oss ur den här gruppen och komma till slutspel. Vi är i en bra position nu och om vi vinner nästa match mot Braga är vi i en fantastisk position.”

Källor: Manutd.com, MUTV, ITV Sport