Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: CFR Cluj – Manchester United

United tog planenligt tre poäng nere i Rumänien efter att återigen ha fått jobba i uppförsbacke efter Clujs tidiga 1-0-mål. Wayne Rooney assisterade van Persie två gånger om och 1-2 stod sig fram till slutsignalen utan att segern någon gång kändes hotad på allvar.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
Chanslös på målet och gick långa perioder utan någonting att göra. Sådana matcher är svåra för en målvakt, men De Gea fixade det galant när han väl sattes på prov i slutminuterna. Såg, förutom ett par fina reflexräddningar, även bra ut i luftrummet. Insatsen bådade gott och vi får hoppas att han får fortsatt förtroende framöver.

Betyg: 7

Rafael
Måste ha varit oerhört sugen på att gå framåt i frånvaron av yttrar, men lyckades hålla sig i skinnet. Värderade tillfällena då det passade att fylla på med bravör och skötte sig också defensivt.

Betyg: 7

Rio Ferdinand
Har inget att anmärka på Rio´s insats annat än att han gick lite väl hårt in i tacklingen som gav honom gult. Hade mycket väl kunnat resultera i något värre, men annars så stod han för en stabil insats.

Betyg: 7

Jonny Evans (Utbytt 79´)
Gick bort sig alldeles för enkelt vid 1-0, vilket sänker betyget något. I övrigt skötte han sig under en förhållandevis lugn afton. Utgick med skadekänningar i slutet och det är oklart om Jonny är i spelbart skick till på söndag.

Betyg: 5,5

Patrice Evra
Svag i inledningen och var inte alls med i positionsspelet inför Clujs 1-0. Får ta det största ansvaret för baklängesmålet, och snurrades även upp till synes enkelt knappt fem minuter senare. Lär ha pustat ut när Sougou utgick tidigt och hade det lugnare resten av kvällen. Anföll, liksom Rafael, lagom sparsamt vilket åtminstone ger mig någonting positivt att säga om Patrice. Det återstår dock att se hur länge Sir Alexs tålamod med Evra räcker.

Betyg: 5

Anderson
Något trögstartad och hamnade lite i skymundan av mittfältskollegornas imponerande prestationer under den första halvleken. Kom igång bättre i andra och slog inte bort särskilt många passningar under matchen. Det smärtar dock att vi inte kan få ut mer av killen och många gånger sitter inte riktigt den sista, ack så avgörande passningen. Med beröm godkänd totalt.

Betyg: 6,5

Darren Fletcher
Man blir glad bara över att se honom på planen igen. Framför allt är hans första halvlek mycket bra, då han både vinner mycket boll och skickar den vidare på ett bra sätt. Gör sällan fel på planen, vilket är guld värt hos en mittfältare. Fortsätter han så här blir han en nyckelspelare den här säsongen.

Betyg: 7,5

Tom Cleverley
Var suverän, även han framför allt i första halvlek, och är MoM i mina ögon. Löpstark, har riktigt fina fötter och serverade sina lagkamrater med sina lika fina passningar matchen igenom. Var dessutom näst intill felfri under hela matchen. Det må ha varit Toms första framträdande i CL, men verkligen inte hans sista.

Betyg: 8

Wayne Rooney
Trivdes som fisken i vattnet i sin lite djupare roll bakom Chicharito och RvP. Frisparken till 1-1 är bra och crossen till 1-2 är ännu bättre. Även om jag gillar honom i den här positionen tycker jag att han även kan gå framåt för att ge utrymme för eget avslut lite oftare. Men det kommer förhoppningsvis

Betyg: 8

Javier Hernández (Utbytt 83´)
Realativt osynlig matchen igenom. Fick lite uträttat efter 1-1, då han verkade på g, men återgick sedan till att löpa i det tysta. Man ska dock ta i beaktande att det inte var en match som passar Chicharito som handen i handsken. Clujs backlinje låg mycket lågt medan United mest spelade runt bollen och utan att få in bollen i straffområdet särskilt ofta.

Betyg: 6

Robin van Persie
Fortsätter att göra det han är köpt för, att producera mål. Det första är förstås något turligt, men jag är av uppfattningen att duktiga målskyttar i flow oftare lyckas med liknande konststycken än andra. På andra målet visar RvP både sin speed, fantastisk teknik och en förmåga att hitta målet som för tankarna till en viss annan holländare med ett förflutet i United och ett “van” i namnet. Visade dessutom flera gånger prov på kämpaglöd med flera defensiva tacklingar.

Betyg: 8

Scott Wootton (Inbytt 79´)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Danny Welbeck (Inbytt 83´)
Spelade för kort tid för att betygsättas.