Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tre matcher flyttade

Idag fastställdes avsparkstiden för december månads Premier League-matcher. För Uniteds del innebar det tre flyttade matcher, bortamatchen mot Reading spelas nu 18.30 medan bortamatcherna mot Manchester city och Swansea är flyttade till söndagen, båda med avspark 14.30.

Det innebär att Uniteds hemmamatcher i december månad samtliga har avspark 16.00. Tidigare har vi ju gillat, de sällsynta, fyramatcherna på lördagar. Med nya teveregler suckar vi istället och våndas över att matcherna kanske inte går att se på teve i Sverige. Fyramatchen mot Newcastle är förvisso en onsdag men annandagen är i fotbollsavseende traditionellt att räkna som en lördag.

Spelschemat i december:
Lördag 1 december, 18.30 Reading (b)
Onsdag 5 december, 20.45 Cluj (h)
Söndag 9 december, 14.30 Manchester city (b)
Tisdag/onsdag 11/12 december, eventuell kvartsfinal i ligacupen
Lördag 15 december, 16.00 Sunderland (h)
Söndag 23 december, 14.30 Swansea (b)
Onsdag 26 december, 16.00 Newcastle (h)
Lördag 29 december, 16.00 West Brom (h)

En liten reservation för att United ännu inte har bekräftat att hemmamatcherna i ligan spelas med avspark 16.00. Studerar man spelschemat för Premier League framgår emellertid att flera andra matcher i dessa omgångar är flyttade varför det förefaller vara högst troligt att spelschemat ovan gäller.

Källor: Manutd.com, Premierleague.com