Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sir Alex hyllar laget

United tog en säker 3-0 vinst borta mot Newcastle efter mycket bra spel av bland andra Rooney och Cleverley. Rooney var överallt på planen och gjorde verkligen en av hans bästa matcher i år, även fast han inte gjorde mål. Sir Alex hyllade insatsen och så här sa han till Sky Sports.

Om Matchen:
“Det var ett fantastiskt resultat att komma hit och vinna med 3-0 mot ett väldigt starkt och kraftfullt Newcastle. Man måste verkligen prestera och se till att man har kontroll på matchen, jag tycker vi gjorde det den mesta delen av tiden.”

“Vi var fantastiska i andra halvlek mot Tottenham, det var verkligen en bra prestation men första halvlek förstörde hela den dagen. Idag var vi verkligen på topp när det gäller koncentration och beslutsamhet. Det är sakerna du vill se i ett lag som vinner.”

“Jag tycker att koncentration är viktigt på den här nivån och vi spelade bra första 20 minuterna. Det är konstigt att vi spelade så bra fotboll och hade mycket chanser, sen gör vi mål på två fasta situationer, det är ovanligt när det gäller oss.”

“Patrice har bara gjort fyra mål och jag tror Jonny Evans har två mål, det är bra att de gör det i sådana här matcher som är viktiga. I överlag tycker jag vi spelade bra fotboll och koncentrationen var hur bra som helst, och beslutsamheten fanns där.”

“Jag tycker vi hade press på oss idag för man vill inte hamna för långt efter i tabellen. Om vi inte hade vunnit idag hade vi varit 7 poäng efter Chelsea. Vi är fortfarande med i titelstriden och varje match är viktig, för vi vill stanna där uppe.”

Om målet som nästan var inne:
“Jag tittade på reprisen och hela bollen var inte över linjen. Men jag skulle ha blivit besviken om vi inte fick målet själva i den situationen. De Gea gjorde det väldigt bra som räddade den där bollen. Men om regeln är att hela bollen måste vara över linjen så är det inget mål.”

Tom Cleverley hade också lite att säga om sitt mål när han blev tillfrågad om det var meningen:
“Ja jag ville lägga den i det hörnet, om det är en bra kross eller bra avslutning vet jag inte men lyckligtvis så hittade den nätet.”

Sir Alex håller dock inte med om det:
“Jag tycker det var en krossboll men han sa att det var ett skott.”

Cleverley om matchen:
“Vi visste att det skulle bli en tuff match, så att vi startade som vi gjorde var fantastiskt. Inte bara målen men vi spelade riktigt bra, vi lyckades med våra kontringar och jag tycker vi kontrollerade andra halvlek.”

“När det gäller borta matcher så är det otroligt att hålla nollan. Även fast Newcastle fick in mycket bollar i våran box så tycker jag vi förtjänade resultatet.”