Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Tungt poängtapp för U21

Det blev ännu ett poängtapp för U21 som spelade 3-3 hemma mot Southampton. Det såg ut att bli vinst men i femte tilläggsminuten kvitterade Southampton.

United tar ledningen redan efter tre minuter när Lingard på passning snett inåt bakåt från King sätter den mot mål, dock styrs den på en motståndare och går i fel hörn för målvakten. Mer i målväg får vi inte i första halvlek och United leder med 1-0 efter 45 minuter.

Southampton låter sig inte knäckas utav det utan kvitterar och tar ledningen genom två långa inlägg som nickas in vid bortre stolpen efter timmen spelad. Svagt agerande av försvaret vid båda målen.

United låter sig inte heller knäckas utan kvitterar efter 70 minuters spel genom Cole som väggspelar inne i straffområdet med Lingard och avslutar kyligt förbi en chanslös Boruc i Saints-målet. Det blir också ett ledningsmål för United i 89e minuten när bollen kommer ut till King som lyfter ett långt inlägg och där dyker inbytte Veseli upp och slår in den på volley hårt vid första stolpen. United har sedan bra kontroll på händelserna och håller i bollen i princip resten av tiden, men Southampton får bollen när endast 20 sekunder återstår, slår en långboll mot kanten där det sedan blir inspel i mitten och omringad av Unitedspelare får han på ett skott som går lågt vid ena stolpen som Gollini inte kan hålla. Slött försvarsspel, där kunde man haft betydligt bättre press och skottet såg inte omöjligt ut att hålla för Gollini heller. Men matchen slutar 3-3, kanske inte helt orättvist sett till matchbilden.

Lingard och Cole bäst i United, oftat de två som ligger bakom den offensiva biten i spelet. Även Tunnicliffe var bra på mittfältet.

Manchester United U21 – Southampton U21 1-0 (3-3)
Uniteds mål: Lingard (3), Cole (70), Veseli (89)
United: Gollini – Wootton, M.Keane, Fornasier, Blackett (McGinty 67) – Bebe (Veseli 78), Thorpe, Cole, Tunnicliffe, Lingard – King (James 93)

Res med oss till Manchester!