Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Resereportage: The Houdini Way

…det var dags för första MUSS-resan. Denna säsongen blev det lite senare än brukligt…hösten hade kommit till MCR, och man undrade om Houdini va kvar…

Alla redan innan på väg till tåget kom ett sms…vi missar nog flyget….Karlstadsgänget låg illa till tidsmässigt…men taxi i ilfart o de klarade incheckningen på det berömda,,,,trots att de inte körde via Kalmar!!!

Foto: Rustan Levin

Skulle man ta det som ett omen eller…De allra flesta kom fram i tid, men inte alla kunde va med på en upplevelse i de kantonesiska kokkonsterna då vi samaldes för att besöka chinatown…och en av Manchesters bästa restauranger!. Alla redan här blev det mycket prat mellan Göteborg…Norrland, Skåne …ja det var bara 08or som saknades…proppmätta och sugna på lite riktig ale så fortsatte vi till City Arms- en riktig ale-pub, där Rustan drog fler anekdoter än Guinness i Dublin..flera om Berra mfl som han träffat på sina resor…han höll låda och alla va med i tugget. Härlig stämning som fortsatte tills de slängde ut oss

Foto: Rustan Levin

…då gick vi vidare till ”de minsta” och blev insläppta på Grey Horse Inn av ägaren som lotsade oss in o tog upp beställningar…nu tittade alla på de olika United-bilderna på väggarna och snacket tog fart igen…nu pratde vi öl o tom en Guiness kom fram, trots några var inbitna lagerfanatiker. När klockan ringde!!! undrade vi varför och the landlord sa att han var trött o måste köra ut oss, men han tog alla i hand först o välkomnade oss tillbak imorrn kväll…zzzzzzzzzz

Foto: Rustan Levin

Lördag morgon o några var lite trötta, bla Bromöllaparet Lorentszon…undra va de gjort…sa Rustan…alla dök upp i tid, några nykomlingar och så lite kända ansikten som Innebandy- Micke o Jordanskogs/taxivännerna! samt Lindelöfs gäng…alltid lika kul att se gamla face igen. sa Lennart o gav mig en kram o knackade 4 gånger på min axel o mumlade något ohörbart…om homofobians..annars var det nog rekord i kvinnlig fägring på denna MUSS-resan, nämligen 8 tjejer/damer. .

Efter att tipset fixats och en hade tippat oavgjort o fått lite glirangar så kom köpivern igång när souvenirerna kom fram. Aldrig sett på maken va punden rullade….inann de första drog ut till OT. Vi andra tog gemensam metro ut och fick köaaaaa utanför Bishop Blaze, kom in, beställde och så va det full fart, trots att Boylie lyste med sin frånvaro hela eftermiddagen.( var det ett omen?)..utegångsförbud månne!. Istället tog någon av sig tröjan o försökte köra Cantonasången…men kanske inte i Boylieklass..trots att hundratals glas höjdes till taket…Inte lika många norrbaggar där utan vi träffade flea irländare o tom en finne! istället och så fick vi agera ölbärare…

Foto: Rustan Levin

Lindelöfs valde Trafford och det fick flera göra då kön utanför var enorm denna lördag..tom Roliga Rustan smsade och gav upp….boende hade han fixat men kom inte in på BB. Stod på BB-balkongen och såg Martin springa runt utanför som en gasell o sälja halsdukar, undrar vad han ätit…brukar ju var lugnet själv och mest prata i mobilen.(var det ett omen)..flera andra kända ansikten kom o hejade .. helt nyrakade Boråsasnickaren kände jag först inte igen…förrän han höjde rösten i en Unitedsång!!!

Umeågrabbarna frös, iallafall, Jesper som trots trängseln hade både dubbla knäppta jackor, halsduk o mössa på sig, hade förstått om det var en MUSSa, men inte denna skapelsen….var det ett omen!…Flera ville in tidigt på OT, Calle o tjejerna var redan där, men först intrucerades flera nya i det engelska köket via chips and curry utanför Lou Macari ChipShop….mmmmmmm

Foto: Rustan Levin

Första halvlek kom gick o glömdes bort,,,,nu var det dags för the Houdiniway ala Fergie hairdryer! snabbt 1-2 och visst skulle det bli som vanligt…inte kunde väl Linekers spöke dyka upp från -89 ? Jo, ett 3e skott från Spurs ledde till ett 4e=returen och så var det 1-3 ( 3 av 4 gick in!)och tvivel i en sekund innan vi fick kramas på läktaren igen , 2-3 o hopp. ….men trots ett spelövertag som sällan skådats redde AVBs mannar ut stormen och vi fick gå och trösta oss med mexikanskt…men 14 norrbaggar hann före(jaså det var därför de inte var på BB) o vi 15 svenskafans fick åka in med svansen mellan bena till Printworks istället…slapp metrokön . alltid något sa Lindelöfsgänget som valt kön vid OTcricketground!…i mer än en timme!

Foto: Rustan Levin

Många var trötta efter en heldag som slutat i moll…alla dessa jävla omen och det är nog dags att ge upp the Houdini way…Vårt stamhak blev slutvinjetten, nämligen lite livemusik på Castle Hotel, jävligt bra rock, men varmt som en bastu….tur att Jesper gott o lagt sig! hans mössa hade inte passat in här!.

Foto: Rustan Levin

zzzzzzzzzzzzz
– efter att ha zzzzzzovit bort besvikelsen drog 8 glada själar ut för rundtur på OT (undrar om vi glömde Lindharna på Megastore…hoppas ni hittade hem igen), medan ett gäng tåg tåget till Birmingham för att se derbyt Vila-WBA….övriga tog sovmorgon o satsade på shopping!!! va det här Weiberths var?…

/ps. – sa jag inte att det var många kvinnor på resan? PÅ eftermiddagen träffades vi nere på Deansgate – på The Lost De(a)ne för att se fotboll och äta pubmat…nu vågade Eliason den äldre sig fram för att hämta tipsvinsten – han som tippat 2-2 o va närmast!! Här träffade vi ett karlshamnsgäng/ tro de eller ej på 7 pers inkl Ernst..och flera från götet…ett svenskmöte på danskt vis…hihi. Glada i hågen drog vi alla vidare till Mulligans för att lyssna på irländsk musik…Ume-Simon ble trött i dansbenen så pubrundan fortsatte i regnet runt city innan vi hamnade på puben där vi började, nämligen på Stefan och Sofias favoritpub? The Shakespear..

….alla utom jag som drog o såg Ultravox på Palace Theatre..en syntrockupplevelse som satte punkt opå en trevlig resa med nya trevliga Manchesterminnen och nya Unitedvänner, och som avlsutades med en sen öl på …The Castle Hotel såklart…o matchen var glömd!

zzzzzzzzzz os å ar vi hemma,,,alla utan Rustan…han dök visst upp i London på måndagen igen..
cheers alla som var med både mycket o lite på resan, hoppas vi ses igen! … vill du uppleva något likande så följ med muss på en manchester-tur….

/Houdini

Samtliga foton Rustan Levin.