Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bröderna Ferdinand med uttalande om rasism

Rio och Anton Ferdinand har, genom sin agentfirma New Era Global Sports, levererat ett uttalande om rasism inom fotbollen.

Uttalandet återges i sin helhet här:
Det har gått ett år sedan incidenten på Loftus Road. Under den tiden har några djupa uppdelningar som existerar i fotbollen exponerats. Under de kommande månaderna är vi säkra på att det kommer att fortgå diskussioner för att hitta en väg framåt. Vi har för avsikt att delta i de diskussionerna tillsammans med ett antal andra nuvarande och före detta proffs av alla raser, från gräsrotsnivå och uppåt, genom fotbollsgemenskapen som helhet.

I frågan om Kick It Out, vill vi klargöra att vi tycker att de tidigare har gjort ett fantastiskt arbete vad gäller utbildning och medvetenhet. Tiderna förändras emellertid och organisationer behöver förändras med dem. Vi är mer än villiga att vara med i diskussionen, privat, för att göra Kick It Out mer relevant i sin kamp för att utrota rasism inom fotboll.

Även då vi har blivit besvikna på PFA och FA:s agerande under det senaste året så är vi, som familj, engagerade för att jobba med fotbollens existerande organisationer mot förbättrandet av spelet och för att uppnå omedelbart handlande.

Vi vill tacka alla fans och personal hos Queens Park Rangers och Manchester United för deras stöd i vad som har varit ett svårt år. Framför allt vill vi tacka Sir Alex Ferguson och Mark Hughes.

Vi kommer inte att offentligt diskutera några frågor i anslutning till fallet. Vi kommer nu att koncentrera oss på att spela fotboll.

/Rio och Anton Ferdinand