Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Manchester United – Braga 3-2

United tog, efter en bedrövlig start, en välbehövlig seger mot Braga i Champions League. Lager ligger nu på första plats i gruppen med full pott efter tre spelade matcher. Ferguson började matchen med ett kompakt mittfält, vilket ställde till det för laget. När man i andra breddade detta så hittade man fler alternativ och spelade på ett smartare sätt.

Första halvlek

Braga började redan ifrån det att matchen blåstes igång att satsa offensivt. Man kom direkt i första minuten till ett anfall som slutade med att man tilldelades en hörna. Hörnan var dock inte så bra slagen, utan den kunde lätt tas omhand av Unitedspelare. Något moment senare spelar sig dock Braga till ett bra läge när man får till ett fint inlägg ifrån vänster. Alan, som kommer från höger, springer sig väldigt lätt fri från unge Büttner. Inlägget möter han med huvudet och De Gea är chanslös på nicken som kommer i hans högra hörn. 0-1 redan efter två spelade matchminuter!

United försöker få igång spelet i inledningen, men lyckas inte riktigt. Man lyckas få fram två hörnor som slås av van Persie. Den första hörnan som slås vid den första stolpen spelas till ytterligare en hörna. Den andra är riktad mot Rooney på den bortre stolpen. Rooney nickar bollen in mot den klunga av spelare som finns framför målet. Evans når högst på den bollen, men kan inte få till nicken, utan den räddas enkelt av Beto i motståndarmålet.

United försökte pressa vidare, men lyckades inte få till passningarna riktigt. Ett läge som dök upp var när Cleverley bröt en passning på Bragas planhalva och därefter slog ett fint inlägg till den bortre delen av straffområdet till en löpande Chicharito. Han bröstar med sig bollen väldigt fint, men lyckas inte få någon riktig kontroll över den sedan, utan han stannar upp och passar bollen bakåt till Rooney som spelar bollen vidare in i straffområdet. Väl där inne fanns det ingen som kunde få tag på bollen.
Braga fortsätter att spela smart och United har samtidigt väldigt svårt att stoppa de kvicka portugiserna.

I den 20:e minuten får Eder tag på bollen långt nere på den vänstra kanten, gör en snygg dragning som ställer den vikarierande mittbacken Carrick och fortsätter springa in mot straffområdet. Väl vid kortlinjen lägger han en fin passning snett inåt bakåt till Alan som denna gången möter bollen med foten och placerar in tvåan för bortalaget. 0-2, och det ser mest ut som att Unitedspelarna vill hem och sova!
Nu förstår United att det står väldigt mycket på spel, så man försöker trycka upp spelet och spela säkrare. Man tappar fortfarande väldigt många enkla bollar, men man är snabbare på att reparera sina misstag.

Fem minuter efter bortalagets andra mål spelas bollen till van Persie som är utanför den vänstra kanten utav straffområdet. Han står för en oerhört snygg dribbling och blir fälld i samma sekvens. Kagawa är där snabbt och plockar upp bollen, så domaren låter United spela vidare på grund av fördel. Kagawa springer lätt in i straffområdet och slår ett inlägg och Chicharito möter med pannan. Nicken går rakt på Beto, men på något sätt lyckas målvakten ändå styra in bollen. 1-2! Bra gjort av domaren som inte blåser vid det tillfället.

United börjar efter målet att komma igång ytterligare lite till. Bollarna går mer och mer till rätt adress, och man har nu ett tryck på portugiserna. Van Persie provar bland annat lyckan efter ett fint inspel av Rooney, men det hamnar tätt utanför. Fletcher står stabil längst bak i mittfältet och reder ut flera situationer. Han är även med och startar upp anfall väldigt ofta, vilket var roligt att se.

Domarteamet hade varit väldigt bra i matchen fram tills den 34:e minuten, då insatsen bara blev sämre och sämre. Rooney spelade från en mittfältsposition en väldigt fin boll till van Persie, som i sin tur frispelade Kagawa, som spelar snett inåt bakåt till Chicharito. Mexikanen sparkar lätt in bollen i öppen kasse, men där blåser domaren av för offside. Den assisterande domaren kollade väldigt fel på situationen och menade att Kagawa var offside, vilket han inte var, med marginal.

Efter detta så spelades matchen i rätt lågt tempo med ett tryck från United tills det att domaren blåste av för halvtid.

Andra halvlek

Ferguson märkte i halvtid att detta smala mittfält inte skulle fungera och bytte i halvtid ut Kagawa, som fick ge plats åt vår egen portugis, Nani.

Rooney började nu att spela vänstermittfältare, Nani till höger (med visst understöd av Cleverley) samt Cleverley framför Fletcher på mitten.
United fortsatte med sitt tryck framåt, nu med mer fart i form av Nani, som gjorde det väldigt bra och svårt för sin försvarare.

Rafael åkte på en ful tackling av Elderson i den 53:e matchminuten och för detta tilldelades Bragas vänsterback ett gult kort.

Rooney skapade också en hel del oreda på sin vänsterkant och hade mycket boll i andra halvlek. Han stod för fina finter och inlägg, och ville verkligen vända detta! Han slog exempelvis ett väldigt fint inlägg som precis gick förbi Chicharito och kom framför van Persie. Denna gången lyckades dock en motståndarförsvarare komma emellan.

Cleverley, som gav väldigt mycket stöd till Nani på högerkanten, kom med fina inlägg han med. Han var väldigt involverad i det offensiva spelet också.

I den 61:a minuten bryter han fram på högerkanten i ett snabbt uppspel, och man har nu ett fyra mot fyra-läge. Inlägget var hårt längs marken, men Beto var med denna gången och räddade bollen.
United får sedan en hörna minuten efter från höger som van Persie går fram för att slå. Hörnan är kort och rätt låg, men Carrick slänger sig och lyckas skarva bollen vidare med huvudet. Bollen når fram till Evans som får en väldigt oren första träff, men lyckas träffan den en andra gång och bollen går mellan motståndarben in i mål. 2-2 är ett faktum!

Två minuter efter målet spelas Chicharito fri, lite över halva planen, men domaren blåser av för offside. Även denna gången är avblåsningen felaktig.

Det avgörande målet kom i den 75:e matchminuten då Cleverley slår ett fint inlägg ifrån höger. Längst bort i straffområdet har Chicharito tagit en löpning obemärkt och kan fristående nicka in 3-2 till United!

Några minuter senare kommer Giggs in på planen, och tvåmålsskytten Chicharito tas av planen. Giggs lyckas inte utför mycket alls under sin tid på planen, utan stod mest för dåliga beslut enligt mitt tycke.

I övrig så hände inte så mycket under den resterande delen av matchen. United drog ner tempot och försökte spela säkert och hålla i bollen, medan Braga desperat jagade en kvittering, vilket ledde till snabba avslut och oorganisation i anfallsspelet.

När domaren blåste av matchen efter 93 minuter så såg laget väldigt glada ut, och det är förståeligt efter en sådan upphämtning. Dock så bör man inte ha försatt sig i det läget från början om man hade lyckats spela tätare i försvaret. Misstagen som gjordes vid målen var förorsakade av Büttner och Carrick, båda spelare som inte har varit ordinarie i backlinjen.

Manchester United-Sporting Braga 3-2 (1-2)
0-1 Alan (2′)
0-2 Alan (20′)
1-2 Chicharito (25′)
2-2 Evans (62′)
3-2 Chicharito (75′)

Manchester United: De Gea – Rafael, Carrick, Evans, Büttner – Cleverley, Fletcher, Rooney, Kagawa (Nani 45′) – Van Persie, Chicharito (Giggs 79′)

Oanvända avbytare: Johnstone, Ferdinand, Anderson, Young, Welbeck

Braga: Beto – Salino, Coelho, Vinicius, Elderson – Amorin (Barbosa 80′), Custodio, Alan (Mossoro 86′), Viana, Micael (Ze Luis 88′) – Eder

Oanvända avbytare: Quim, Baiano, Capela, Michel

Publiksiffra: 73,195
Domare: Milorad Mazic