Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Chelsea – Manchester United

United kryper närmare Chelsea efter att ha besegrat dem på Stamford Bridge med 3-2. Hernandez skickade in 3-2 med kvarten kvar och Sir Alex kommer fortsättningsvis må dåligt över att inte kunna ge mexikanaren mer speltid.

Många kommer minnas matchen för Mark Clattenburgs insats efter att denne visat ut Torres för filmning. Rätt eller fel kommer diskuteras länge.
Men många spelare i Manchester United spelade bra och förtjänar betyg.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

De Gea
Gjorde några riktigt kvalificerade räddningar bland annat på två nickar. I första halvlek gör han dock en indianare rätt ut i planen som ger Mata friläge, som han dock avstyr. Frisparken går att diskuteras om han ska ha så mycket folk i vägen. Men helt klart en bra insats av spanjoren.

Betyg: 7

Rafael
Gör en formidabel insats på sin högerkant. Stor delaktighet och uppoffrande spel. Visst att det blir några positionsmissar men det är övervägande bra agerande i den här matchen.

Betyg: 7,5

Rio Ferdinand
Blev utbuad under 90 minuter av Cheleas fans och i ärlighetens namn får någon tala om för mig varför. För att han är svart? Gjorde en mycket stabil insats idag. Satte sig inte i några svåra situationer och är upprinnelsen till Uniteds första mål med en fin brytpassning.

Betyg: 7,5

Jonny Evans
Darrar lite för mycket och sprider inte samma lugn som Rio. Visst har han stora kvalitéer men det blir lite för många individuella misstag.

Betyg: 6

Patrice Evra
Startade matchen mycket bra och var delaktig i spelet. Försvann under stora delar av matchen men helt klart ett steg framåt. Fortfarande tycker jag han kan ge ett nonchalant uttryck i vissa situationer.

Betyg: 6,5

Antonio Valencia
Riktigt roligt att se Valencia på planen. Kraften i hans löpningar är som en jordbävning. Alla spelarna i Chelsea som fick Valencia på sig blev rädda. Slår passningen till Van Persies 2-0. Skapade oreda på kanten och slog Cole många gånger. Är även väldigt duktig defensivt och ger Rafael det understöd han behöver många gånger.

Betyg: 8

Michael Carrick
Tillbaka på mitten där han hör hemma. Trygg med boll och täcker mycket ytor. Saknade lite fler offensiva passningar utan spelar oftast på alibi vilket är slöseri på en fin passningsfot. Helt klart godkänd insats.

Betyg: 7

Tom Cleverley (Utbytt 65′)
Märktes på Cleverley att han inte är lika trygg med ett lite mer utstuderat 4-4-1:1. Saknar mycket i sitt defensiva spel och går bort sig några gånger. Bidrar dock mycket i det offensiva spelet. Transporterar bort bollen från farliga ytor mycket bra. Missar markeringen på Ramirez som renderar 2-2.

Betyg: 6

Ashley Young
Young spelade bra matchen igenom med lite slarv några enstaka gånger. Hotar både med löpningar centralt och brett. Den djupledslöpningen som leder till målchansutvisningen är magnifik. Borde ha krävt mer boll på sin kant, men å andra sidan fanns Valencia på andra kanten som matades med bollar.

Betyg: 7

Wayne Rooney (Utbytt 74′)
Rooney hade en svårtolkad roll men det kändes som om han skulle agera som släpande forward och innermittfältare på samma gång. Gör ett kopiöst jobb och slår en fin passning som leder till 1-0. Skällde och styrde Cleverley stundtals i defensiven. Onödig tackling på Hazard som leder till gult kort och sedan mål för Chelsea. Troligtvis är Rooney som innermittfältare svaret på många frågor i år.

Betyg: 7

Robin Van Persie
Räknar David Luiz självmål som Van Persies och därför blir han för mig tvåmålsskytt. Skapade mycket med smarta löpningar och skarvar. Slår passningen till Young som ger målchansutvisningen. Hade några heta situationer med Luiz under matchen. Mycket bra match av Van Persie.

Betyg: 8,5

Javier Hernandez (Inbytt 65′)
Fina löpningar som vanligt, tyvärr många offsidelöpningar med. Gör det matchavgörande målet i misstänkt offside men oerhört svårfångad. Börjar komma i riktigt fin form och gjorde ett bra inhopp nu. Matchavgörande mål höjer det här betyget.

Betyg: 7,5

Ryan Giggs (Inbytt 74′)
Tid och skedet av matchen gjorde det svårt att ge ett rättvist betyg.