Matchrapport: Chelsea – Manchester United 5-4

Manchester United förlorade på Stamford Bridge med totalt 5-4 efter förlängning. United började bäst i matchen och hade ledningen fram till matchens sista spark. Eden Hazard gjorde 3-3 på straff på övertid och sedan förlorade United på förlängning med totalt 5-4 till Chelseas favör.

Första halvlek:
Sir Alex valde att ställa ett relativt odimensionerat lag på plan när det kommer till rutin. Backlinjen var ung och orutinerad, däremot bidrog vårat mittfält med både kvalité och rutin med Ryan Giggs i spetsen. Hela 10 spelare hade bytts ut från segern i söndags, enbart Rafael hade kvar sin position. Matchen började i ett relativt högt tempo. Chelsea hade mycket boll och United låg på rulle för kontringar. Efter 22 minuters spel gjorde Petr Cech ett slarvigt uppspel till Mikel. Både Anderson och Giggs var på Mikel och högg på bollen, Giggs lyckades till slut skruva in bollen i öppet mål. 0-1 till United.

Efter ledningsmålet tryckte Chelsea på en hel del. Victor Moses snabbhet vållade en aning problem för den unga backlinjen men mittbackarna Wootoon och Keane stod emot bra.
Efter en halvtimmas spel tog sig Moses ännu en gång in i straffområdet med sin snabbhet, denna gång var Büttner alldeles för långsam i sitt försvarsspel och satte ut foten. Straff till Chelsea. David Luiz fick äran att ta straffen för Chelsea, straffen var säkert slagen ner till Lindegaards högra stolpe. Dansken var dock på bollen med fingertopparna men lyckades inte styra den utanför målet.
Efter kvitteringen kontrollerade Chelsea bollen utan att skapa några större farligheter. Precis innan halvtid i den 43:e minuten gör Luiz ett av sina patenterade misstag han gör då och då. Han slår en svag passning rakt upp som Hernandez snabbt snappar upp. Ett distinkt avslut till 1-2 som United även tog med sig in i paus.

Andra halvlek:
I paus gör Sir Alex och Manchester United ett byte. Ut går den lite olycklige Alexander Büttner och in kommer istället Nick Powell. I och med detta byte tog Fletcher över högerbacken och Rafael tog vänsterbacks positionen. Chelsea byter även ut Mikel i paus och sätter in Ramires. Matchen hinner knappt starta innan Powell presenterar sig. Ett hårt lågt skott gör att Cech får kämpa i målet, dock klarar han. I den 52:a minuten får Chelsea hörna. Gary Cahill kommer farande och 2-2 är ett faktum. Rafael står på mållinjen och nickar bort bollen, dock visar repriserna att bollen var solklart inne. Med cirka en halvtimme kvar av matchen byter Chelsea ut Piazon och sätter in Hazard, bara några minuter senare går Romeu ut och Oscar kommer in.

Efter 60 minuters spel bygger United upp ett mäster anfall, precis hämtat ur skolboken. Nani drar igång ett väggspel som han sedan själv avslutar genom en iskall chip över Cech i Chelsea målet. 2-3. Efter ledningsmålet faller United automatiskt hem och Chelsea pressar på genom sin offensiva trio Hazard-Mata-Oscar. Med cirka en kvart kvar av matchen vinkar Chelsea spelarna för hands. Bollen söker sig på Keanes hand och det hade inte gått att klaga om domaren hade blåst för straff där. I den 79:e minuten får Mata en frispark i exakt samma läge som han fick när lagen möttes i söndags, då gjorde han mål. Denna gång smet bollen strax över Lindegaards ribba.

I den 93:e utav 3 tilläggs minuter får Chelsea straff efter att Wootton har fått ner Ramires i straffområdet. Hazard är iskall från 11 meter och skjuter bollen mitt i målet. 3-3 slutar matchen. 30 minuters förlängning väntar.

Förlängning:
Samma lag startar förlängningen. Sturridge får ett ypperligt läge att raka in bollen i öppet mål cirka 5 minuter in på förlängningen efter en fin passning av Hazard. Båda Uniteds mittbackar är dock med och skyddar på hockey-vis. I den 8:e tilläggsminuten utav förlängningen gör Daniel Sturridge 4-3 efter att Scott Wootton försökt nicka hem bollen till Lindegaard, bollen var alldeles för lös och Sturridge kan enkelt runda dansken i mål och sätta Chelseas ledningsmål. Orutin och trötthet lös igenom på Wootton i det läget. Direkt efter Chelseas ledningsmål gör United ett byte. Welbeck går ut, Macheda kommer in. I förlängningens sista sekund utav den första halvleken skjuter David Luiz en stenhård frispark i ribban. 4-3 resultatet står sig i den första halvleken. Moses får ett ypperligt läge med cirka 10 minuter kvar att avgöra matchen. Anders Lindegaard gör dock en fantastisk benparad. I den 117:e minten avgör
Chelsea och Ramires matchen. En kontring efter en United hörna gör att Chelsea gör 5-3. Chicharito lyckas sedan med sekunder kvar utav matchen få en straff, Giggs sätter denna till 5-4 men närmre kom United inte. Man är därmed utslagna ur Capital One Cup.

Chelsea-Manchester United 5-4 efter förlängning 3-3 fulltid (1-2)
0-1 Ryan Giggs (22’)
1-1 David Luiz (Straff 31’)
1-2 Javier Hernandez (43’)
2-2 Gary Cahill (52’)
2-3 Nani (59’)
3-3 Eden Hazard (Straff 90+3)
4-3 Daniel Sturridge (98’)
5-3 Ramires (117’)
5-4 Ryan Giggs (Straff 120′)

Chelsea:
Cech, Azpilicueta, Cahill, Luiz, Bertrand, Romeu (Oscar 72’), Mikel (Ramires 45’), Moses, Mata, Piazon (Hazard 55’), Sturrige.

Bänk: Hilario, Ramires, Oscar, Hazard, Ferrerira, Marin, Saville

Manchester United:
Lindegaard, Rafael, Wootton, Keane, Büttner (Powell 45’), Anderson (Tunnicliffe 80’), Giggs, Fletcher, Nani, Hernandez, Welbeck (Macheda 100’)

Bänk: Johnstone, Powell, Macheda, Lingard, Vermijl, Brady, Tunnicliffe


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS