Dubbla segrar för juniorerna i Slovakien

Under ett uppehåll i det inhemska ligaspelet passade Uniteds juniorlag på att åka till Slovakien för ett träningsläger och två matcher. Resultatet blev två segrar, i måndags besegrades Tatran Presov med 2-1 och igår slog man Dukla Banska Bystrica med 4-0.

Uniteds juniorer reste till Slovakien även förra Ã¥ret, tyvärr har jag ingen information om varför man har valt Slovakien tvÃ¥ Ã¥r i rad. Den här gÃ¥ngen reste man till Slovakien med 28 spelare och de flesta fick speltid – United genomförde massor av byten i de bÃ¥da matcherna.

Som en notis kan nämnas att det långa uppehållet i ligaspelet, senaste ligamatchen var 13 oktober medan nästa är först 10 november, delvis beror på att Watford drog sig ur juniorligan.

Tatran Presov – United 1-2
I måndags blev det alltså seger 2-1 mot Tatran Preson. United skapade många chanser men motståndarens målvakt imponerade. Byrne kunde dock ge United ledningen då han spelade in bollen i öppet mål.

Hemmalaget kvitterade på hörna med 20 minuter kvar. United svarade emellertid omedelbart och Wilson gjorde 2-1 bara ett par minuter efter kvitteringen.

Tatran Presov – Manchester United 1-2 (0-1)
Uniteds mål: Byrne (26), Wilson (72)
United: J Pereira – Grimshaw, McNair (Wilkinson 60), Dalley (McConnell 79), Love – Pearson (Goss 46), Rudge (Willock 79), Daehli (Harrop 79), Januzaj, Weir (Gorre 60) – Byrne (Wilson 46)

Dukla Banska Bystrica – United 0-4
I gårdagens match blev det en enklare seger för United mot Dukla Banska Bystricas b-lag (det förmodas att laget mestadels bestod av U21-spelare). Uniteds seger skrevs till 4-0 efter två mål i vardera halvlek.

United tog ledningen på straff genom Januzaj. Daehli gjorde Uniteds andra mål. I den andra halvleken ökade United på ledningen genom Gorre och Rudge.

Två raka segrar och förmodligen en bra erfarenhet för spelarna att ta med sig hem till England.

Dukla Banska Bystrica – Manchester United 0-4 (0-2)
Uniteds mål: Januzaj (19, straff), Daehli (25), Gorre (64), Rudge (78)
United: J Pereira – Grimshaw (McConnell 70), McNair (Evans 46), Dalley (Goss 70), Love – Pearson (Rudge 46), Weir (Willock 70), A Pereira (Harrop 70), Daehli (Gorre 46), Januzaj – Wilson (Byrne 70)

Källa: Manutd.com