Matchrapport: Manchester United – Arsenal 2-1

United vann oväntat enkelt mot Arsenal på Old Trafford, trots att siffrorna inte visar på det. Arsenal hade ingenting att komma med, hemmaförsvaret var mycket bra och farten i anfalls- och passningsspelet gjorde att bortalaget inte hängde med. Det var framför allt i den första halvleken som klasskillnaden märktes.

United startade med samma elva som startade mot Chelsea förra helgen, det blev alltså Cleverley som tog platsen bredvid Carrick. På bänken saknades Danny Welbeck, skadad?
Arsenal kom med en väntad elva, Walcott satt dock på bänken till förmån för Ramsey, annars tippade jag rätt i införrapporten.

United rivstartade även denna matchen, och redan efter 3 minuter satt 1-0. Ferdinand startade ett anfall, som via en skarv från Valencia hittade Rafael på kanten, hans inspel misslyckades Vermalaen med att rensa, en klinisk Van Persie sköt 1-0 bakom en chanslös Mannone. Holländaren valde att inte jubla efter målet.
United fortsatte att ösa pÃ¥ och spelade mycket bra större delen av halvleken och Arsenal hängde inte alls med stundtals. Van Persie hade ytterliggare en bra chans pÃ¥ en suverän djupledsboll frÃ¥n Rooney, han kom dock lite ur vinkel och med fel fot sköt han ett ganska lamt skott rakt pÃ¥ Mannone. Strax efter detta fick Arsenal sin enda chans i första halvlek när Ramsey tog sg förbi Evra och sköt in bollen framför mÃ¥l, De Gea tippade dock ut bollen som rensades iväg. I den 27:e minuten lyfte Carrick in en boll pÃ¥ Rooney som sköt ett tungt vänsterskott, Mannone räddade bollen rakt ut men bollen rensades temporärt iväg. Med minuten kvar av halvleken sÃ¥ fÃ¥r United straff efter att Young’s inspel fastnat pÃ¥ Cazorla’s arm, inte mycket att säga om. United’s straffar den här säsongen har dock varit mestadels usla, sÃ¥ ocksÃ¥ den här gÃ¥ngen. Rooney steg fram och sköt decimetern utanför Mannone’s högra stolpe, riktigt illa.

United gör en mycket bra halvlek och spelar ut Arsenal närmast totalt, att siffrorna stannar vid 1-0 är smickrande för bortalaget.

Arsenal lyfte upp spelet direkt i andra halvlek men skapade sällan någonting. United var vassare återigen, men utan att skapa så där jättemycket egentligen. Det kändes som att man kontrollerade matchen och inte tillät Arsenal etablera något spel.
Valencia fick dock ett mycket bra läge där han borde gjort mÃ¥l om han ägt en vänsterfot. Vermalen – igen – slarvade, Van Persie tog bollen och spelade snett inÃ¥t till en helt fri Valencia, som pÃ¥ nÃ¥got sätt misslyckades med att träffa bollen. Giroud hade sedan ett skott i stolpens utsida som bÃ¥de De Gea och Evans tycktes ha bra koll pÃ¥.
I den 67:e minuten kom 2-0 till United. En kort hörna från Young till Rooney, skruvat inlägg som Evra nickade in bara ett par meter från mål. Mycket fin prestation återigen av Rooney, som var banans kung. Precis innan målet hade Mannone gjort en mycket fin räddning på ett avslut från Rooney, som bäddade för hörnan. Ett par minuter efter målet så fick Wilshere sin andra varning och därmed rött kort. Oerhört klantigt av Wenger att inte byta ut honom innan. Både han och Cleverley fick en andra chans efter ett par tuffa tacklingar, Sir Alex bytte ut honom medans Wenger behöll Wilshere på banan.

De sista 25 minuterna blev egentligen en transportsträcka för United. Man gjorde inga större försök att sätta fler mål utan försökte spela av matchen och inte tillåta något mål bakåt. Något det tyvärr blev när Cazorla skruvade in 2-1 då matchen borde varit avblåst, 4 minuters tillägg blev 4.15 när målet kom, irriterande och högst onödigt.

2-1 är mycket smickrande för Arsenal, United var klart bättre matchen igenom även om bortalaget faktiskt hade mer bollinnehav. Man hade inget att komma med i anfallsväg och De Gea hade en av sina lugnare dagar i mÃ¥let. Wayne Rooney var, som nämnt, bäst pÃ¥ plan. Han neutraliserade Arteta totalt och därmed Arsenal’s spel, utöver detta var han mycket vass pÃ¥ sista tredjedelen av banan och borde förstÃ¥s gjort mÃ¥l. Evra gör kanske sin bästa match pÃ¥ länge, han har spelat upp sig pÃ¥ sistone. Evans och Ferdinand stabila i mitten igen och Valencia mycket bra mot en svag Santos.