Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Sporting Braga – Manchester United

United sitter i förarsätet när gruppspelet i Champions League går in i den alltid så intressanta fjärde omgången. I år har vi – till skillnad från ifjol – tre segrar i ryggen trots att spelet kanske inte alltid har stämt till hundra procent. Därmed kan avancemanget från grupp H säkras redan imorgon kväll, förutsatt att Braga besegras på bortaplan.

Sporting Braga

Braga blev på intet sätt knäckta efter vändningen senast. Coach José Peseiro sa efter matchen att de var nöjda med att ha lyckats pressa sina motståndare på bortaplan. Något han förstås har helt rätt i. Stärkta av sin fina prestation följde de upp med en 3-1 seger i ligan där man alltjämt är obesegrade på hemmaplan. Ligaspelet har gått bra hittills och man återfinns strax bakom Porto och Sporting i tabelltoppen av Liga Sagres.

Spelartruppsmässigt hotar Braga främst genom Alan, tvåmålsskytten mot oss senast som totalt gjort tre baljor i årets upplaga av CL, och Eder som stått för sex mål på lika många framträdanden i ligan. Braga har, trots blott en seger på tre matcher, avancemang från gruppen i sikte. Galatasaray ligger bara en poäng före och har Cluj borta imorgon, en uppgift som på förhand inte på något sätt känns problemfri. Förutsatt att resultaten i omgång fyra går deras väg har Braga alla chanser i världen att knipa andraplatsen i gruppen.

Möjlig startelva (4-5-1):

Beto – Salino, Coelho, Vinicius, Elderson – Amorin, Custodio, Alan, Viana, Micael – Eder

Manchester United

United har hunnit med inte mindre än tre matcher sedan vinsten mot portugiserna för lite drygt två veckor sedan. En tuff och svängig match mot Chelsea resulterade i en ack så viktig seger i ligan. En seger som följdes upp av (ännu) en målrik historia, som till slut renderade i en förlust mot samma gäng i ligacupen, av en helt – så när som på Rafael – annan Unitedelva några dagar senare. Slutligen besegrades Arsenal med 2-1 i helgen, ett resultat som minst sagt var i underkant sett till matchbilden. United har således presterat bra trots att man haft ett på pappret tufft program och återvänder till Europaspelet med en stigande formkurva och förhoppningsvis också ett gott självförtroende.

En fråga vi ställer oss är hur mycket det tuffa spelschemat kan ha slitit på de herrar som figurerat flitigast i startelvan på sistone? Trots att i stort sett alla fick vila i ligacupmötet så har Sir Alex lobbat för att han kommer att göra förändringar inför morgondagens match. Samtidigt säger han att han gärna vill säkra slutspelsplatsen redan nu och dessutom lär han inte underskatta Braga med tanke på hur det förra mötet gestaltade sig.

De Gea har fått förtroendet i de senaste viktiga matcherna och jag ser gärna att han startar igen, men tror samtidigt att det finns en chans att Lindegaard spelas. Backlinjen kommer enligt Fergie att se likadan ut som senast ”åtminstone till 3/4”. Med andra ord öppnar han för att Büttner kanske får chansen. Här ser undertecknad dock gärna att Evra åter spelas. Jag gillade vad jag såg senast och hoppas att han kan rida på vågen ett tag till så att han kan hitta tillbaka till sitt forna jag, där han presterar på samma höga nivå vecka efter vecka. Sir Alex talade också om spelartruppens goda bredd på mittfältet och att förändringar även kommer att ske där. Här tror jag att Anderson får värdefull speltid tillsammans med en Carrick som är för viktig för att ställas över. Rooney lär få fortsätta i sin nya roll som mittfältare, den här gången med utgångspunkt något till vänster men med frihet att röra sig inåt i banan. Evra/Büttner hjälper oss att behålla bredden genom att fylla på framåt. Valencia känns given till höger och längst fram tror jag att Hernández belönas för det fina spel han har presterat på sistone genom att få en plats bredvid van Persie.
Dessa resonemang ger oss följande elva:

Möjlig startelva (4-4-2):
De Gea – Rafael, Ferdinand, Evans, Evra – Valencia, Anderson, Carrick, Rooney – Hernández, van Persie

Historik:
Mötet i den förra omgången var det första lagen emellan.

12/13: Manchester United – Braga 3-2

Sporting Braga – Manchester United
Champions League
Estádio Municipal de Braga
Onsdag 7/11 kl 20:45
Tv: Viasat Motor
Domare: Florian Meyer