Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Keane och Lingard till Leicester

Försvararen Michael Keane och mittfältaren Jesse Lingard lånas ut i en månad till Championshiplaget Leicester City.

Efter Uniteds uttåg i ligacupen börjar ryktena ta fart om utlåningar för flera av Uniteds ungdomsspelare. Nu är det den 19 åriga mittbacken Michael Keane och den offensiva mittfältaren Jesse Lingard, också han 19 år, som lånas ut.

Michael Keane är en mittback som också är tvillingbror med anfallaren William Keane. Michael valde till en början att spela landslagsfotboll för Irland men när hans utvecklingskurva steg markant valde han att byta till England igen, där han bland annat spelade U19-EM i somras. Michael är född i Stockport och har under en lång tid spelat i United. Han beskriver sig själv som en skicklig bollspelare med styrkan i sitt lugn och huvudspel. Han har för övrigt startat i alla ligacupmatcher denna säsong.

Jesse är mera oerfaren på landslagsnivå men är högt ansedd av Uniteds tränarstab. En offensiv mittfältare med fint spelsinne och fin touch på bollen. Jesse är född i Warrington som ligger lite utanför Manchester. Jesse var med på Uniteds försäsongsturné men har ännu inte spelat någon tävlingsmatch i a-laget.

De båda kan debutera redan idag (tisdag) borta mot Bolton.

Källa: manutd.com