Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sir Alex Ferguson blir staty

En staty av Sir Alex Ferguson kommer att resas utanför Old Trafford för att hylla tränarens framgångar med klubben.

Förra säsongen fick Sir Alex Ferguson ena långsidan på Old Trafford uppkallad efter sig (Sir Alex Ferguson Stand). Idag var det 26 år sedan Ferguson tog över tränarjobbet för Manchester United. I samband med detta kommer även nyheten om att klubben kommer sätta upp en staty på Ferguson utanför Old Trafford.

Statyn kommer att avtäckas i samband med hemmamatchen mot Qeens Park Rangers den 23e november klockan 14:00 lokal tid. Sir Alex första hemmamatch som tränare var förövrigt mot just QPR. Det är konstnären Philip Jackson som har fått äran att göra statyn utav Sir Alex. Jackson är även den som har utformat resterande statyerna runtom Old Trafford.

Klubben säger följande om nyheten:

”It will be placed in a prominent position near the entrance to the Sir Alex Ferguson Stand – formerly the North Stand which was renamed in his honour last year.

”The club will also be unveiling new artwork and installations in the Sir Alex Ferguson Stand concourses which will illustrate the manager’s achievements throughout his United career.”