Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Phelan: Avbytarna nyckeln, Evans och Nani skadade

Uniteds assisterande manager Mike Phelan tycker att Uniteds avbytare var nyckeln till Uniteds seger i gårdagens match mot Braga. Phelan bekräftade också att både Evans och Nani utgick p.g.a. skador, hur allvarliga dessa är återstår dock att se.

”Det är lite överraskande att vi gjorde tre mål här ikväll,” sa Phelan efter matchen. ”I första halvlek gjorde vi egentligen inget annat än att hålla i bollen.

”Kanske med sättet som kvällen utvecklade sig – med lamporna som slocknade och ösregnet och sedan att vi tvingades göra ett snabbt byte, när Rio Ferdinand kom in – jag tycker att det förändrade saker för oss, då tempot i vårt spel ökades. Robin var viktig för att få oss längre upp på planen. Vi spelade lite mer in bakom deras mittfält när Robin kom in och givetvis gjorde han det mycket bra vid målet.”

Till skillnad från förra säsongen avancerar United vidare från gruppspelet i Champions League och – hör och häpna – det var Uniteds intention:

”Vår intention det här året var att komma till [slutspelfasen] väldigt fort. Vi var en besvikelse förra året, spelarna och ledarna visste det och jag tror att supportrarna ville ha en reaktion på det. Jag tycker att det var riktigt viktigt att vi kom in i det snabbt och vi har gjort det fyra matcher in och vi är mycket nöjda med det.”

Med gruppsegern säkrad får United chansen att rotera truppen under de avslutande matcherna, Phelan menar dock att det måste ske med respekt för turneringen:

”Det ger oss nu den möjligheten att ta en titt på ett par andra spelare i den här fasen och jag är säker på att vi kommer att göra det. Men vi måste också ge respekt till tävlingen också – och som Manchester United kommer vi att göra det. Men det var viktigt att göra klart jobbet så snabbt som möjligt för att kunna koncentrera oss på Premier League.”

Chris Smalling gjorde comeback efter lång frånvaro och genomförde 90 minuter relativt bra. Han behandlades förvisso för en huvudskada men med hans gamla skador noterades inga problem. Nu är vi ju dock Manchester United så det faller sig naturligt att en positiv skadenyhet följs av två negativa. Phelan bekräftar att både Nani och Jonny Evans blev utbytta p.g.a. skada, hur allvarligt det är får vi möjligen veta imorgon men de initiala tecknen är ändå att det inte är sådär värst allvarligt.

”Jonny kände av sin ljumske lite grann, jag tror att det antagligen hände i samband med straffincidenten. Som en säkerhetsåtgärd tog vi ut honom snabbt. Med Nani tror jag att det antagligen bara var p.g.a. lite speltid och hans knäsena började spännas så vi skulle inte ta några chanser med det.”

Källa: Manutd.com