Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Sporting Braga – Manchester United

Braga besegrades efter att United lyckats vända matchen under de sista tio minuterna. Hemmalaget inledde målskyttet i början av den första halvleken efter att ha fått en mycket tveksam straff som Alan själv satte dit säkert. Ett strömavbrott och några byten senare kvitterade van Persie genom en lyftning över en helt felplacerad Bragamålvakt. Sen rann det på av bara farten och fem minuter senare var det vår tur att testa lyckan från straffpunkten. Rooney gjorde ingen besviken och på stopptid fick även Hernández bli målskytt. 1-3 betyder att United säkrat gruppsegern i grupp H redan nu.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
Hade en mindre angenäm uppgift i och med Uniteds stora bollinnehav och Bragas många halvfarliga anfall. Fick en del att göra och skötte sig bra. Gjorde en bra frisparksräddning i den andra halvleken och vi skyller returen – som gick rätt ut till Bragaspelare – på underlaget.

Betyg: 7

Antonio Valencia
Fick spela högerback och det är ingen hemlighet att han trivs betydligt bättre längre upp i banan. Blir lite hämmad i sitt offensiva spel då han inte riktigt vet hur mycket han ska våga gå fram. Hade trots detta ett par offensiva raider som i princip var det enda man skapade före bytena. Skötte defensiven bra med undantag av någon markeringsmiss. Klev upp på mitten med kvarten kvar och hann på den lilla tiden göra ett ganska stort avtryck på matchen.

Betyg: 7,5

Chris Smalling
Härligt att ha Smalling i spel igen. Såg inte alls så matchotränad ut som man kanske hade förväntat sig efter en så lång tids frånvaro. Klart godkänd comeback.

Betyg: 6

Jonny Evans (utbytt)
Orsakade straffen på vilken Braga satte ledningsmålet. Han kan dock – enligt undertecknad – inte lastas för det då han blir påsprungen och inte har någon möjlighet att agera annorlunda. I övrigt gjorde Evans en helt okej insats innan han byttes ut med känningar i ljumsken (förklädd mörkerrädsla?) efter strömavbrottet.

Betyg: 6

Patrice Evra
Samarbetade fint med Welbeck ett par gånger och kom även med framåt lite mer än vad Valencia gjorde i den första halvleken. Gjorde det bra i defensiven, men var fanns han vid förspelet till Bragas 1-0? Kompenserade dock för detta genom att vara bra med hemåt och dessutom täcka upp för sina kollegor i backlinjen ett par gånger. Med beröm godkänd.

Betyg: 7

Anderson
Gjorde ingen bra första halvlek då han inte hade många passningar på rätt fötter. Något bättre efter paus och fick spela 90 minuter. Såg ut att ha en något oklar roll och trivs bättre när det finns en mer uttalade balansspelare på banan. Gjorde det bra när han satte igång omställningen som ledde till kvitteringsmålet.

Betyg: 5,5

Ryan Giggs
Agerade defensiv mittfältare och även om han gjorde det bättre än vad han numera brukar göra när han startar på innermittfältet så lämnade han en del övrigt att önska. Assisten som frispelar Chicharito före straffen är briljant och gör att jag inte kan sätta någonting lägre än godkänd.

Betyg: 6

Nani (utbytt 73)
Fick ingenting uträttat annat än felbeslut under den tid han tilläts vara kvar på planen. Hade gärna sett ett tidigare byte. Får skärpa sig om han vill vara kvar i klubben.

Betyg: 4,5

Wayne Rooney
Var en av få som hade ett godkänt passningsspel i den första halvleken och några av hans krossar var ögongodis. Jag tycker dock att han många gånger hamnade lite för djupt i banan, vilket gjorde att avståendet mellan mittfältet och Hernández blev allt för stort. Visade stor rutin när han fixade straffen och mental styrka när han satte dit den, även om avslutet såg betydligt snyggare ut än den felträff det var. Utsökt klack till Hernández 1-3 och han är MoM i mina ögon.

Betyg: 7,5

Danny Welbeck (utbytt 64)
Det hände inte speciellt mycket ute på Welbecks vänsterkant förutom de tidigare nämnda samarbetena med Evra. Förstår inte varför Fergie envisas med att spela honom som vänsterytter? Jag har såklart förståelse för den oerhörda konkurrensen om de/den centrala anfallspostionen/erna, men tycker ända att han borde spelas mer där. Det står i alla fall klart att Danny inte kommer till sin rätt på en kant. Hade kunnat bli målskytt om han inte tagit med handen när han skulle ta ner Valencias inlägg.

Betyg: 5,5

Javier Hernández
Var nästan helt isolerad på topp innan van Persie kom in. Kan inte ensam bära skulden för detta, då hans lagkamrater var väldigt stillastående. Kom igång bra när United blev tyngre framåt och han fick mer utrymme samt fler bollar att jobba med. Sprang sig fri i förspelet till straffen och lyckades göra ett lika turligt som snyggt 1-3-mål, como siempre.

Betyg: 7

Rio Ferdinand (inbytt 57)
Bytte av Evans efter strömavbrottet och stod för en klanderfri insats. Var enligt Phelan en bidragande faktor till att United kunde öka sitt bolltempo.

Betyg: 7

Robin van Persie
Bidrar genom blott sin närvaro till att ge United flera dimensioner anfallsspelet, så också nu. United fick mer tryck i framåt och Robin kunde som så många gånger förr inleda upphämtningen. Detta efter en bjudning från Beto, men RvP visade att han helt saknar nerver när han helt iskallt slog lyfte bollen i mål i ett kritiskt skede av matchen. Deltog dessutom i förarbetet till Hernández 1-3.

Betyg: Spelade för kort tid för att betygsättas

Rafael
Var viktig för sitt lag då hans inhopp gjorde att Valencia kunde härja fritt framåt. Då brukar det sluta bra för United.

Spelade för kort tid för att betygsättas