Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

David Beckham lämnar LA Galaxy

David Beckham har beslutat sig för att lämna amerikanska LA Galaxy för nya utmaningar. Beckham hade en option på att förlänga sitt kontrakt med Galaxy på 1 år men har valt att tacka nej.

Manchester United ikonen David Beckham kommer alltså inte att avsluta sin fotbollskarriär i USA. Han har tackat nej till ett nytt kontraktsförslag som han fick utav sin nuvarande arbetsgivare LA Galaxy. Det spekulerades i för några veckor sedan att Beckham var påväg till den australienska ligan där han förmodligen skulle avsluta sin mycket framgångsrika karriär, ett rykte som blir mer trovärdigt efter dagens uppgifter. Beckham kommer lämna LA Galaxy och USA efter slutspelet i MLS-ligan är avgjord i början av december.

David Beckham säger följande om sitt beslut:

”Det har varit en otroligt speciell tid när jag spelat för LA Galaxy. Men jag vill uppleva en sista utmaning innan min spelarkarriär är slut”.

David Beckham gjorde 394 matcher för Manchester United. Han debuterade som 17-åring mot Brighton i FA-cupen. Beckham vann under sin tid i klubben Premier League 6 gånger, FA-cupen 2 gånger och Champions League 1 gång.