Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – QPR

Nu börjar det dra ihop sig mot december och en månad som ofta avgör ligan. United har tre ligamatcher inom loppet av en vecka och först ut är matchen mot QPR. Topplag mot bottenlag om vi analyserar tabellen. Det är givetvis en match som United bara ska vinna. Uniteds fiende, utan att vara respektlös mot QPR, är just att det “bara” är att vinna.

QPR
Det var full satsning i QPR under övergångsfönstret. Hela elva (11!) namnkunniga spelare är inplockade, varav två från Manchester United i form av Fabio och Park. Att laget ligger sist och endast skramlat ihop 4 poäng handlar nog mycket om att laget inte har hunnit strukturera upp sig. I många matcher har de spelat ett bra spel men det har saknats det där där lilla extra både offensivt och defensivt. Under skrivandes stund fick jag ta bort min text om Mark Hughes dilemma då han rapporteras ha fått sparken. Tråkigt för Mark men sådan är fotbollen idag.

Júlio César plockades in från Inter och storspelade i sina första matcher men har tappat lite sen dess. Annars är det en mycket bra målvakt. Backlinjen, med lillebror Ferdinand i spetsen, har sett darrig ut men det stora problemet har varit oförmågan att göra mål. Med endast 9 mål framåt har man, tillsammans med Norwich, gjort minst mål i hela Premier League.

Den spelare som imponerat mest måste vara Granero, in från Real Madrid, med sin spelförståelse besitter han högre kompetens och borde spela i ett bättre lag.

Skadade spelare: Zamora, Park, Johnson, Ephraim

Möjlig startelva:
César
Boswinga, Ferdinande, Nelson, Onuoha
Hoilett, Granero, Diaketé, Taarabt, Wright-Phillips
Cissé

Manchester United
Hemkomna från en förlust i Turkiet där många spelare verkligen fick känna på hur det är att spela i en kokande kittel. Tycker Sir Alex gjorde helt rätt att ge unga spelare chansen att visa upp sig på den europeiska arenan och få erfarenheter.
Om vi däremot backar bandet till förra helgen var det stundtals katastrof i matchen mot Norwich. Det var inget flyt alls i spelet och minnesbilden av den gamla Giggs måste tvingas fram när man ser dagens Giggs. Det var ett stort bottennapp och nu hoppas vi nog alla att säsongens bottennapp är gjort.

Troligtvis är det många hungriga spelare som vill ge publiken något att glädjas åt imorgon. Flera av de rutinerade spelarna fick inte följa med till Turkiet och kommer troligtvis att starta matchen mot QPR.

En spelare som tagit stora kliv framåt den senaste tiden är Rafael. Många har varit tveksamma till den lille brasilianska högerbacken. Men det har växt fram en mognad nu mot slutet och värderingarna har blivit mycket bättre. Visst är han fortfarande opolerad i vissa situationer men det är inte lika ofta som förr. Hans offensiva spel är en fröjd och samarbetet, framför allt, med Valencia skapar stora problem hos motståndarna.

Skadade spelare: Kagawa, Vidic, Nani. Troligtvis kommer Rooney, De Gea, Evans vara tillbaka (Enligt Physioroom)

Möjlig startelva:
De Gea
Rafael, Ferdinand, Jones, Evra
Valencia, Scholes, Cleverley, Young
Rooney, Van Persie

Jag tror att Sir Alex försöker vila många av spelarna som spelade matchen i CL. Möjligt är att Smalling kommer spela istället för Jones.
Nu kan Sir Alex tänka att detta bör vara en enkel match och spara spelare inför den tunga veckan men jag hoppas att han blåser på bästa laget och ser till att det blir full pott i veckan som kommer!

Historik:
United har inte förlorat mot QPR sen 1991. Men å andra sidan har QPR dalat i seriesystemet under 90- och tidigt 2000-tal.
Förra året slutade det med två segrar för United, båda 2-0.

Premier League
Old Trafford
Lördag 24/11
Viasat Fotboll kl 16:00

Res med oss till Manchester!