Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Omröstning: Matchens lirare mot QPR

Uniteds hemmamatch mot QPR bjöd inte på några överraskningar. United började dåligt, hamnade i underläge och vände till seger. Hörnmål av Evans och Fletcher och sedan en anfallares mål av Chicharito såg till att 0-1 blev 3-1 och tre poäng. United går därmed, åtminstone tillfälligt, upp i serieledning.

Uniteds startelva kunde nog ingen gissa sig till. Sir Alex Ferguson hade tydligen fått reda på att Carrick spelat samtliga ligamatcher det senaste året, följaktligen fick Carrick inte ens plats i truppen. Istället fick vi se Scholes och Fletcher på det centrala mittfältet, det hade vi gärna sluppit. Evans, som inte skulle vara spelklar, spelade förstås från start i mittförsvaret. Målvaktslotteriet vanns den här gången av Lindegaard.

Första halvlek var sömnig. United tycktes medvetna om att laget är bättre i underläge och gav därför QPR stora ytor att anfalla på. Motståndet ligger emellertid sist i ligan och det är inte svårt att förstå varför. De gjorde ett mål som, korrekt, blev bortdömt för offside men mer mäktade de inte med.

I andra halvlek insåg United att det krävdes en större insats. QPR fick hörna och då United vägrade att försöka praktisera försvarsspel kunde gästerna göra mål.

Således dags att vakna för United. Anderson och Chicharito kom in istället för Scholes och Young. United fick en hörna som Rooney tog hand om. Welbeck vann nickduellen och styrde bollen mot mål. Evans uppfattade situationen bäst och gav bollen ytterligare skjuts in i mål.

Några minuter senare fick United en ny hörna. Rooney tog hand om den på nytt. Darren Fletcher tog några steg framåt och forcerade in bollen i mål med en kraftfull nick. Som vi har väntat, som han har förtjänat det. Vi kan vara kritiska till hans insats i övrigt, målet är oavsett det största ögonblicket på Old Trafford anno 2012.

United dödade matchen några minuter senare då Anderson drev framåt och serverade Chicharito snyggt. Därifrån var det en enkel potatis för Chicharito att näta.

Resten av matchen visade United att fotbollsspelare är korkade. Vad det innebär att förlora en ligatitel på målskillnad och vad man ska göra för att undvika att samma sak inträffar igen har man uppenbarligen inte förstått.

Här kan du rösta på den som du tycker var Uniteds bästa spelare (minimum 30 minuters speltid för att vara med i omröstningen).

[poll id=”97″]

Danny Welbeck, med 23 procent av rösterna, blev bästa spelare mot Galatasaray. Jones och Powell delade andraplatsen med 19 procent.