Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – QPR 3-1

Manchester United gjorde vad som krävdes och tog tre poäng mot QPR. Det var en dag på jobbet och inför vad som komma skall var det här en skön vinst.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Anders Lindegaard
Hade verkligen inte mycket göra under matchen. Tycker att returen han släpper på målet kunde ha gjorts annorlunda
Betyg: 6

Rafael
Kom inte alls med i offensiven på samma sätt som vi vant oss vid. Tvingades upp i sin utgångsposition då Fletcher och Scholes sökte sig ut på konstiga ytor i uppspelsfas. Hade väldigt bra koll på QPRs Taarabt som är duktig.
Betyg: 6,5

Jonny Evans
Gör det väldigt bra och kryddar med att göra kvitteringsmålet där han offrar sig. Visade brister i uppspelsfas när han försöker sätta bollen längre.
Betyg: 7,5

Rio Ferdinand
Spelar stabilt som vanligt. Hade en dribblingsräd som många på Old Trafford uppskattade. Styr och ställer i försvaret.
Betyg: 7

Patrice Evra
Hade samma problem som Rafael med sin utgångsposition. Mer delaktig i offensiven än Rafael på andra kanten och kom på några fina löpningar, både överlapp och djupled.
Betyg: 7

Ashley Young (utbytt 59′)
Hade det tungt och kom egentligen ingenstans mot QPRs fysiska spelare.
Betyg: 5,5

Darren Fletcher
Dålig första halvlek där han mest kändes i vägen. Spelar upp sig i andra halvlek och framförallt när Anderson kommer in och Fletcher får ta sin ”vanliga” position som defensiv innermittfältare. Nickar in målet som gav United ledningen.
Betyg: 6,5

Paul Scholes (utbytt 59′)
Ingen match som går till historien för Scholes. En dålig dag på jobbet som även den bäste måste få ha ibland. Trängdes med Fletcher om ytor och hade svårt att slita isär QPRs låga försvar.
Betyg: 5,5

Danny Welbeck (utbytt 79′)
Återigen satt på en kant och lyckades inte riktigt hitta ytor att ta sig till. Men är duktig i djupledsspelet och har kanske ligans bästa ”tvåfotare”?
Betyg: 6

Wayne Rooney
Attitydens ansikte. Fick för lite boll att jobba med men är just nu lagets hjärta och bara närvaron av Rooney på plan är viktig. Slår två perfekta hörnor till målen. Jobbar kopiöst och är nere och stör som sisteman vid en av QPRs omställningar för att sedan skälla ut resten av laget.
Betyg: 7,5

Robin Van Persie
Holländaren hade också problem med de tuffa mittbackarna och hade problem att hitta ytor. Har några ströchanser som han kunde gjort mål på. Drar på sig mycket bevakning.
Betyg: 6,5

Inbytta spelare:

Anderson (inbytt 59′)
Gör ett väldigt piggt inhopp. Kommer in med kvalitéer som saknades. Får fart på anfallsspelet och skapar med sitt driv ett mål när han passar till Hernandez.
Betyg: 8

Javier Hernandez (inbytt 59′)
Kanske inte så rättvist att bli kallad ”supersub” när man är så bra som han är. Har ett otroligt fint rörelseschema och skapar mycket, inte bara åt sig själv. Avgör matchen med sitt mål.
Betyg: 7,5

Nick Powell (inbytt 79′)
Spelade för kort tid för att betygsättas.
Tycker han visar på fina kvalitéer och är en framtidens man.