Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Oavgjort igen för U21

Det blev oavgjort för U21 ikväll när man spelade 1-1 borta mot Southampton på St Mary’s. Trots två straffar och en utvisning emot sig fick United med sig en poäng.

Mycket stod på spel på St Mary’s när United försökte säkra en plats i Elite Group. Det började bra och United skapade massvis med bra chanser, men en gemensam nämnare var att avsluten var alldeles för dåliga i samtliga fall och det står 0-0 i halvtid.

Istället är det Southampton som tar ledningen på straff, efter en tilltrasslad situation sparkar Vermijl ned en Southamptonspelare, svårt att se på reprisen men straff är dömt och straffen går i mål vid Johnstones vänstra stolpe efter 55 minuters spel. United fortsätter att pressa på men det fattas skärpa i avsluten, dock kommer kvitteringen i 81a minuten efter att Tunnicliffe gjort ett fint genombrott så spelar han fram till Lingard men målvakten räddar och returen går rakt ut till Macheda som klipper till direkt och kan enkelt sätta bollen i mål. United satsar nu framåt, men istället får Southampton hörna och efter en tilltrasslad situation räddar Lingard bollen på mållinjen med handen och blir utvisad. Men den här gången räddar Johnstone bollen som går ganska rakt på och i en bra höjd för målvakten.

United försöker gå för ett segermål, men det blir bara några nästanchanser som rinner ut i sanden.

United gör en rätt bra match men det saknas avslutare av rang för tillfället när Macheda har grus i maskeneriet och när Henriquez inte riktigt kommit in i engelsk fotboll. Mittfältarna Lingard och Cole är tekniskt duktiga men missar för mycket chanser medan Petrucci mest agerade framspelare idag.

Nästa match spelas återigen på måndag, den här gången åker man till Birmingham för ett viktigt möte med Aston Villa som ligger just före United i tabellen.

Southampton U21 – Manchester United U21 1-1 (0-0)
Uniteds mål: Macheda (81)
United: Johnstone – Vermijl, Thorpe, Fornasier, McGinty – Cole, Tunnicliffe, Petrucci, Lingar – Macheda (Veseli 94), Henriquez (Bebe 70)