Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Förlustkommentarer

United förlorade med 1-0 mot Cluj, trots det var det mestadels positiva kommentarer från de inblandade. Dessutom får vi en uppdatering på läget för Cleverley, som utgick skadad, och Kagawa, som varit skadad ett längre tag.

Ferguson
Sir Alex Ferguson var inte alltför besviken trots förlusten, istället fokuserade han på att spelare som Jones och Smalling fick välbehövlig speltid:

”Vi uppnådde det vi ville uppnå, utan att få resultatet. Vi gav spelare speltid och tog in unga spelare i laget. Att Chris Smalling och Phil Jones får mer speltid kan bara hjälpa oss. Jag tyckte att Phil var enastående [igår kväll]. Att få honom och Chris tillbaka är ett stort plus.

”Jag tycker att alla våra försvarare gjorde sitt jobb ganska bra. Scott Wootton har bara haft några matcher med a-laget. Jones och Smalling har varit borta en lång tid och Buttner har bara spelat tre matcher för oss. Med det i åtanke var jag nöjd med deras stabilitet.”

Wootton
Scott Wootton tyckte föga överraskande att det var kul att få mer speltid i a-laget men var förstås missnöjd att laget förlorade:

”Det kändes utmärkt. Det är en a-lagsmatch från start till och jag är nöjd med det. Men givetvis är laget det viktigaste och vi är alla besvikna att vi förlorade matchen, trots att vi redan har kvalificerat oss.

”Vi skapade massor av chanser och på en annan kväll, med lite mer tur, hade vi kunnat haft ledningen med tre mål i halvtid och matchen kunde ha varit avgjord. Tack och lov var vi redan klara och det fanns ingen press.”

Buttner
Alexander Buttner håller med sin backkollega om att United hade lite otur men var samtidigt glad att få speltid:

”Vi spelade bra och skapade många chanser men vi behöver göra mer mål. De hade tur, de hade ett skott och det blev mål. Vi hade otur med våra chanser. Det var ett snyggt mål och inget vi kunde göra något åt. Deras målvakt spelade bra och räddade många bollar, både i första och andra halvlek. Jag tycker att vi bara hade otur. Vi gjorde det bra och de hade en chans och gjorde ett mål. De väntade på att få kontra och gjorde det bra.

”Jag tycker att jag gjorde en bra match. Jag slog många inlägg men vi måste göra mer mål. Det som är viktigare är nästa match, som är Man city borta. Vi måste fokusera på den matchen.

”Jag är nöjd över varje match som jag spelar för Manchester United, men jag vet inte mycket om derbyt och jag får se det nästa vecka [sic!]. Vi måste göra allt för att vinna där och det är viktigt att vinna den matchen om vi vill bli mästare.”

Ferguson om målet
”Det var ett fantastiskt mål de gjorde för att besegra oss. Han skruvade det bort från David som inte hade någon chans på det. Det var bara en sådan kväll. Vi tog inte våra chanser. Det var kallt och marken blev lite död så bollen rullade inte så snabbt som normalt. Men vi kunde fortfarande ha vunnit matchen och jag tycker att den bästa fotbollen kom från oss.”

Ferguson om Cleverley och Kagawa
”Vi kommer att undersöka Tom på morgonen. Han kände vaden lite grann men det är inte bra nyheter. Vi får se hur han är på morgonen.

”Shinji är nu tillbaka och har börjat springa. Jag vet inte om han kommer att vara klar till matchen på söndag. Den kan vara lite för tidigt för honom. Han är åtminstone tillbaka i träning och förhoppningsvis kan han vara med på fotbollsdelen nästa måndag.”

Källa: Manutd.com