Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – Cluj

En förlust mot Cluj ger förstås inga höga betyg. United gjorde en dålig match och tillställningen var i det stora hela trist. Det märktes att United inte hade mycket att spela för och det krävs en helt annan insats mot city på söndag. Det underlättas dock av att United kommer att ställa upp med ett helt annat lag då.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
Klistrade en hörna och räddade Smalling från att göra självmål. Var förstås totalt chanslös på målet. I övrigt hade De Gea en lugn kväll. Välbehövlig speltid inför derbyt på söndag, för det är ingen tvekan om att han är Uniteds bästa målvakt och att han ska stå.
Betyg: 6

Phil Jones
Stark, aggressiv och med stor offensivlusta. Samtidigt är det inte utan att man saknar Rafaels teknik på kanten. Och vi vet fortfarande inte vad Jones bästa position är, får han speltid på söndag är det sannolikt på mittfältet…
Betyg: 7

Chris Smalling
Höll på att göra självmål och missade obegripligt nog att göra mål i rätt bur. Annars hade Smalling en lugn afton.
Betyg: 6

Scott Wootton
Skönt för Wootton att få göra den här insatsen och få visa att han är bättre än vad han presterade mot Chelsea i ligacupen. Vi minns framför allt en fin brytning i början av matchen.
Betyg: 7

Alexander Buttner
Han börjar med att komma alldeles för sent in i en situation och dra på sig frispark. Då fruktar vi en ny plattmatch. Men han spelar upp sig. Han gillar att tackla – det gillar vi, ibland tacklar han dock utan att fundera på de potentiella konsekvenserna – det gillar vi inte. Han känns lite sådär härligt galen, tyvärr är han dock inte tillräckligt bra för att vi verkligen ska ta honom till våra hjärtan.
Betyg: 6

Wayne Rooney
Ferguson tycker att Rooney behöver speltid. Det kan jag köpa. Jag har svårare att förstå att Rooney ska spela högerytter mot Cluj. Vill man hjälpa Rooney att hitta formen borde man också ge honom de bästa förutsättningarna att göra det. På högerkanten gör han inte mycket väsen av sig och ser emellanåt lite ointresserad ut.
Betyg: 5

Tom Cleverley (utbytt 45)
En del bra intentioner varvas med en del slarv. Han ska förstås göra mål när han får ett friläge men det är ändå positivt att han hittar chanserna. Sedan blir han skadad. Igen. Jag gillar ju Cleverley och tror att han kan utvecklas till en riktigt bra mittfältare om han får chansen men då måste han hålla sig skadefri. Att han gör Anderson sällskap i sjukstugan bäddar dessutom för ett väldigt statiskt mittfält mot city.
Betyg: 5

Ryan Giggs (utbytt 86)
Det känns som att tiden har kommit ikapp Ryan Giggs. Det går lite för långsamt, helt enkelt. Vi har tyvärr hamnat på en nivå där i stort sett ingen Unitedsupporter vill se Giggs spela på söndag. Det är jävligt trist.
Betyg: 5

Nick Powell (utbytt 73)
Nick Powell är stor talang och redan idag är han en hygglig spelare. Emellanåt märks det dock att nivån är högre än vad han bekvämt kan hantera. Det är mycket fina intentioner men det är också en del situationer där han inte riktigt är med. Nu hjälps han förstås inte av att få spela på kanten, men kantrollen är ju ofta vägen till det centrala mittfältet för unga spelare i Fergusons lag. Vi minns att han var skottvillig, även om skotten var av sämre kvalitet den här gången, och vi minns en utmärkt passning till Rooney.
Betyg: 6

Danny Welbeck
För en gångs skull slapp Welbeck spela på kanten och då presterade han direkt bättre. I inledningen var han den där dynamiska spelaren vi vet att han kan vara. Nu fick han inte mycket hjälp offensivt och han försvann mer och mer ju längre matchen pågick.
Betyg: 6,5

Javier Hernandez
Mot ett lag som parkerar bussen blir Hernandez möjligheter begränsade. När United dessutom praktiserar ett väldigt långsamt spel blir Hernandez närmast meningslös. Men vi vet ju att vi har en matchvinnartyp att slänga in från bänken i Hernandez. Den biten är ovärderlig och måste vårdas, då får vi stå ut med att han ibland får spela 90 minuter utan att göra något minnesvärt.
Betyg: 5

Paul Scholes (inbytt 45)
Scholes har sju starter och fem inhopp den här säsongen. På dessa tolv matcher har han samlat ihop sex varningar. Det är ingen slump. Precis som Giggs har Scholes idag svårt att hänga med. Att han ger bort bollen innan målet är inte mycket att orda om – även Scholes missar någon passning då och då. Sättet han försöker reparera misstaget på är dock inte alls bra. Han har ju aldrig kunnat tackla, men tidigare har han kunnat lega ett steg före allt som oftast och därför kunnat undvika många av de varningar han drar på sig nu.
Betyg: 5

Federico Macheda (inbytt 73)
Var det här Machedas sista match som Unitedspelare? Det känns som att det vore det bästa för båda parterna. Han kan hävda att han fortfarande är ung men det känns som att det inte händer något med utvecklingen. Lite för långsam, lite för dålig teknik, lite för dåligt spelsinne.
Inget betyg.

Darren Fletcher (inbytt 86)
Förmodligen kom Fletcher närmare startelvan mot city igår. Jag är inte säker på att det är positivt.
Inget betyg.