Resereportage: Double or… and… half…

Har vi landat än…undrade alla på EasyJetflygningen från cph till mcr…när piloten plötsligt 20 m över landningsbanan drog på gas o lyfte igen. Vi fick en förklaring i högtalarna att det var flygplan i korsande spår på landningsbanan och fick en tur runt Hilton innan vi var säkert nere på marken. Lars-Ove(LOS) märkte inte mycket för han var fortfarande skakis av att han nästan glömt passet – hittades i annat fack på väskan!

Vi var många från Blekinge och ännu fler från Skåne och lite blandad konfekt från Sthlm08 och förorten Uppsala samt två dalslänningar som varit med förut. Det var knappt om tid att hämta biljetterna av norrmännen o hinna till restaurangsamlingen, men Henric Åberg visste var hotellet var så det gjorde inget att Thorman följde med honom—mer än att det blev dubbelt så dyrt! Henric ”The Double/First Class” hade svårt med biljettmaskinen…

[singlepic id=1 w=640]

Vi drog mot china-town…18 anslöt sig till försöket att äta med pinnar, tom Uffe ”The pizzaman” tyckte det var gott! Det var dock lite starkt tyckte några, så vi gick därefter till några riktiga ale-pubar och släckte branden i halsen. Det blev många olika ale-sorter, liksom tips inför matchen. Någon var tom försiktig och tippade oavgjort… och… men innan han hann utveckla varför så gick vi hemåt för att nana kudden, o samtidigt steg dalslänningarna av flyget – alla var i Mcr! …och på vägen hem undrade någon vem det var som köpte ”halfpintzzzzzzzzz” hela kvällen!!

[singlepic id=2 w=640]

Tidig frukost blev det, men halva tallrikar!! – det saknades ost o bacon…och ingen hittade yoggin. Biljettutdelning redan kl.09 och även de som inte varit med på kvällen innan dök upp i god tid. Alla var sugna på att snabbt ta sig ut till OT. Fernandesgänget o Lennart tjoade och Benny o Linus var redan i farten. Dalslänningarna Christian och Michael var yrvakna! men köpsugna så de plockade upp plånböckerna och investerade i flera t-shirts och mössor (det visade sig att det bara var början för de hade hela tiden nya Unitedtröjor på sig och deras resväskor fylldes från Megastoren) – inget HALVdant här inte. Och till slut när de sista lämnat sitt tips drog vi till Shudhill-metron och ut till OT, där mötte vi independent-Smidings som skulle hitta Martin o sina biljetter. Han sålde dagens halsdukar (half United/half Arsenal) vid utgången och ”alla” försåg sig med en varm United-halsduk … så när vi till sist kom upp till Bishop Blaze så var kön längre än lång = DUBBELT så lång! Stackars Smiding den yngre som äntligen skulle få komma in här…

[singlepic id=4 w=640]

Det fick bli Trafford så länge… och trängsel vid bardisken. Nu kom Jamie som hade tagit sin 8-årige son till OT för första gången, trots Glazers!! Jag lämnade över en dosa Granit, o då blev han lika glad som sin United-uppklädda lille Mathew (ett besök i Megastoren, hmmm).

[singlepic id=5 w=640]

Väl utanför igen så tog några av oss chips and curry or HALFpounderburgers på väg nerför Busby Way. Andra ville gå in på OT tidigt, hmmm. Flera stannade länge (för länge!) inne på Bishop. Jag träffade en engelsk vän och vi gjorde ett nytt försök vid kön till BB..den var liten..och vi var inne..Boylie var i högform! Såg att Linus stod jämte honom och sjöng för full hals. Benny ”The Voice” var nog inte långt borta? Hittade många nya ale på tappen – det var alefestival! … samt Eric the king .. not in person, men beställde EN och höjde glaset till Boylies sång. När Boylie vilade (sålde sina cds) så hoppade ”japanen” upp på ett bord – han började gestikulera och så körde han ”Park, Park, wherever you may be” mfl. Ett bejublat uppträdande, kanske t.o.m. Pete känner sig hotad på BB-tronen!

[singlepic id=7 w=640]

Väl inne på OT (vi satt på alla fyra väderstrecken) så hann man knappt rätta till nya halsduken förrän RvP gjort 1-0….på en HALVchans. Han borde DUBBLAT det senare och ROO skrämdes till att bränna en straff! (HALVträff). Paus & Pissa & Pint & Pie & Pick a seat again … United dominerade och borde gjort flera innan Evra DUBBLADE målskörden och Arse(n) började häckla RvP … vilket de inte hade något för … för då stämde äntligen hela OT upp unisont och skanderade ”RvP, Robin van Persie”… Alla var så nöjda att man inte brydde sig om matchens sista spark – kanske inte alla för någon (Adrian) missade tipset och någon fick in det (Linus)!!

Promenad till mexen för mer än 20 glada Devils, några som nynnade och den äldste fick bära tavlorna..utom Roo’s. En riktig arbetshäst! Lennart alltså! Mandy tog emot oss och fixade extraplatser. Dalsland hade DUBBLAT inköpen nere i Megastoren. The Young Gang käkade hamburgare i lass, men inte som Stoffe som beställde in A DOUBLE..eller va det A trippleburger? …mätta så gick tom betalningen smort när vår vän Mandy räknade in (vi försökte med en kvitt eller DUBBEL, men det var hon inte pigg på … men hon hälsade till Micke o undrade om han ä med nästa gång!?). Lennart pratade på som en hästhandlare, kanske var det San Miguelen som gjorde sitt, för den tog slut i baren! så då fortsatte vi till metron och hotellet för att fräscha upp oss inför kvällen … ja en del(LOS) hann även med några DUBBLA whiskys. Henric letade upp en SkyTv och smsade; DUBBLA kryzz – han gillar ju det … betala DUBBELT alltså!

[singlepic id=11 w=640]

Samling för pubrunda, för de som inte redan var där! Det blev EN på hotelbaren vid väntan och sen EN på The Shakespeare – här blev LOS inslängd av vakten! ..för många slattar med sig ut! Sen vidare till The Bank och Britons Protection. Här försvann LOS för en stund (utslängd!)! Och vi provade whiskysortimentet. Thorman fastnade för en Bushmills med honungssmak, och det avslöjades vem som var HALF-pintaren, nämligenn Ronny Wide.. Här var många andra svenskar, t.o.m. en som hade Liverpööl som andralag!!! Vi försökte få honom att förklara hur det kunde vara möjligt, men fick till slut ge upp och lämna placet – oförstående minst sagt och onyktra! Även på H-ALFpints. Efter midnatt så hamnade vi på Castle Hotel och lyssnade på ett indie-live-band. Linus och Benny var där … de hade i tur och ordning varit på BB och Trafford m.fl. efter matchen och sjungit sig hesa. Linus bjöd på öl laget runt för sina sista vinstpengar (tipsvinnaren RvP 2-1, 38min – nästan klockrent tippat). LOS försvann igen så vi döpte om honom till LOST. Han kom visst hem till hotellet efter vårt sms-guidande … efter kl.3. Wide flörtade med några DUBBLA kiwi-damer innan de tröttnade och så gjorde vi också till slutzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.

[singlepic id=9 w=640]

Söndag och upp HALV 8 igen. Hela 17 personer skulle till OT-touren och sen skulle HÄLFTEN vidare på träffen med Class of 92 i Trafford Suite, där bla Gary Neville höll låda i 2 timmar. The Young Gang of 9 var pigga och först på plats, trots att de kanske nyttjat Tiger Tiger–biljetterna vi fick av norrbaggarna!

[singlepic id=12 w=640]

Benny kunde inte få fram ett ord, men va lika gla’ för det … och med Linus drog han lite senare till FC United-matchen. Lennart med son hittade också dit, medan vi som va kvar och inte var på någon tour åt lunch och såg QPR- Reading och Liverpool-Newcastle på The Lost Dene – LOSTs nya stamhak! Nere på Deansgate, hur han nu hittat dit… Här körde alla DUBBLA menyer. 2/1 utom Wide som nöjde sig med en HALVA. Christian och Michael, Henric m.fl. anslöt sig och vi avslutade på irländska puben Mulligans. Livemusik och dans. Men ingen vågade prova ”borra ner facet mellan patt____-dansen”, inte ens Stoffe, trots att han blev uppbjuden TWICE! Höll på att glömma att vi slank in på italienska Romantica för att Uffe skulle få en pizza, äntligen och så ODD’s Bar och tog en HALF of… på nattkröken.

[singlepic id=10 w=640]

Going home för alla tidig måndagsmorgon, utom 3 tappra som var kvar. Vi besökte nya National Football Museum och intog en DOUBLE fish & chips på Wellingtons andra våning. Några ale slank ner innan vi drog till Altrincham för att se U21-matchen på Moss Lane mot Stoke. Den slutade 1-1 efter ett solomål av Nick Powell, och han visade att han kanske är något för framtiden. Det gjorde där emot Federico ”Offside” Macheda icke! Annars var en ny bekantskap vid namnet Adnan Januzaj ett härligt intryck, och vi kunde frusna värma oss med en kopp the…och såklart en stout på Castle innan läggdagzzzzzzzzz
/A half pint PLEASE…
And a double whisky to the other leg…

Text: Kent Yxell. Foto: Ulf Thorman.

[nggallery id=1]


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS