Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Wilson proffs, McGinty förlänger med Carlisle

James Wilson, målkung i Uniteds juniorlag, fyllde nyss 17 år och i present fick han ett proffskontrakt med Manchester United. Vi noterar också att Sean McGinty har förlängt sitt lån med Carlisle.

James Wilson gör en stark säsong. I ligaspelet har han gjort 12 mål på 10 matcher, mer än en tredjedel av Uniteds 32 mål. Han har suttit på bänken men har ännu inte fått spela för Uniteds U21-lag. Han fick dock göra debut i reservlaget i våras.

Nu har han alltså fyllt 17 år och han har skrivit på sitt första proffskontrakt med United. Han firade födelsedagen med att göra två mål när Uniteds U18-lag besegrade Southampton med 4-2. Återstår att se om han senare ikväll firar proffskontraktet med att göra mål när juniorlaget inleder årets äventyr i FA Youth Cup.

McGinty förlänger lånet
Idag kom också nyheten att Sean McGinty gör som Keane, Lingard och Brady och förlänger sitt låneavtal året ut. McGinty är utlånad till Carlisle men har ännu inte fått göra någon match för klubben. Avtalet sträcker sig till den 5 januari.

Avtalet är skrivet på ett sådant sätt att McGinty får spela ungdomsfotboll med United men om behov uppstår kan Carlisle använda försvararen.

Källor: Manutd.com, Carlisleunited.co.uk