Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester City – Manchester United

Det är dags för årets första Manchester derby. Denna gången gästar United Etihad Stadium och Manchester City för en match som kan bli avgörande när tabellen summeras i maj månad.

Manchester City:
Manchester City har under denna säsongen inte imponerad speciellt mycket i Premier League spelet enligt experterna. Trots detta så ligger dom ljusblå 3 poäng bakom United och är det enda laget som inte har förlorat i ligan i år. City åkte som bekant ut ur Champions League i veckan som gick och man missade till och med att nå en Europa League plats. City blev därmed det laget som har det sämsta resultatet av alla engelska lag genom tiderna i Champions League. Hur Manchester Citys form är i dagsläget är väldigt svår att läsa av. Senast i ligan fick man nöja sig med en poäng hemma mot Everton.

City kommer till derbyt med en del skadebekymmer. På listan som missar matchen finns Kolarov, Milner, Clichy, Richards, Rodwell och David Silva. Dock kommer förmodligen några utav dessa spelarna figurera i Mancinis startelva imorgon. David Silva lär förmodligen få en startplats om han klarar matchfitnessen.

Trolig startelva:
Hart
Maicon, Kompany, Lescott, Zabaleta
Nasri, Garcia, Barry, Milner
Tevez, Agüero

Manchester United:
United leder alltså ligan 3 poäng före Manchester City inför årets första derby. Matchen imorgon kan bli väldigt avgörande när säsongen ska sumeras. En vinst för United gör att man går 6 poäng före lillebror medans en vinst för City gör att ligan är vidöppen inför jul och nyårsschemat. Manchester United kommer som bekant från en 0-1 förlust mot Cluj i veckan. Laget var sedan tidigare redan klara för avancemang till slutspelet i Champions League och vilade och luftade därmed en rad spelare i matchen. Rooney och de Gea var 2 utav spelarna som spelade mot Cluj som kan förväntas få starta mot City.

Ferguson bekräftade igår på lagets presskonferens att Kagawa, Vidic, Valencia och Nani missar derbyt. Tom Cleverley drog på sig en skada i samband med Cluj matchen och kommer även han missa matchen. Sedan tidigare är Anderson borta på grund utav skada och förväntas vara borta 3-4 veckor till. Det gör att några spelare tar ut sig själva till morgondagens startelva.

Trolig startleva:
de Gea
Rafael Ferdinand Evans Evra
Welbeck Carrick Scholes Young
Rooney
Van Persie

Manchester City-Manchester United
Premier League
Ethiad Stadium, Manchester
Söndag 8/12 14:30
Domare: Martin Atkinson
TV: Viasat Sport HD, Viaplay

Till slut: Vill ni få er ett gott skratt under lördagen så besök gärna Manchester Citys Svenskafans sida. Stor klass på killarna som skriver där!

Bring on city.