Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Omröstning: Matchens lirare mot Manchester city

Det blev, som brukligt är, ett dramatiskt derby. United gick upp till 2-0 efter två mål av Rooney men city kom tillbaka och låg på för ett segermål. På övertid var det dock Robin van Persie som sköt segern till United på frispark.

Lindegaard löste Fergies målvaktsproblem genom att göra sig själv otillgänglig. Cleverley och Valencia tog emellertid plats i Uniteds startelva trots Fergusons kommentarer inför matchen. Måhända blir det kostsamt då Valencia gick ut skadad i slutet av matchen. United fick också Evans skadad.

city började bäst men United tog ledningen i sitt första anfall. Van Persie gjorde en utmärkt mottagning och spelade fram Young som i sin tur hittade Rooney. När alla väntade sig ett skott till vänster om målvakten fintade Rooney alla, sig själv inkluderad, och sköt ett välplacerat skott invid Harts högra stolpe.

Med halvtimmen spelad sköt Rooney 2-0 efter förspel av Rafael och United gick mot en säker seger.

Med knappa timmen spelad gjorde United 3-0. Van Persie gjorde en briljant aktion men prickade tyvärr stolpen, Young var dock framme på returen och kunde enkelt skjuta bollen i mål. För enkelt tyckte domaren som var rädd för att spänningen i ligan skulle dö och valda, felaktigt, att döma bort målet för offside.

Istället skulle city komma ikapp. Reduceringen kom direkt efter Uniteds bortdömda mål. De Gea räddade två gånger i rad från Silva men när Uniteds försvar inte ens kunde ta hand om den andra returen sköt Yaya Toure bollen i mål. Zabaleta kvitterade i den 86:e minuten efter en hörna.

Nu var det city som låg på för ett segermål. United fick dock en frispark på övertid. Van Persie tog hand om den och lurade Hart genom att låta bollen styras av muren. 3-2 till United och en mycket rättvis seger.

Efter Uniteds segermål skämde citys supportrar ut sig.

Här kan du rösta på den som du tycker var Uniteds bästa spelare (minimum 30 minuters speltid för att vara med i omröstningen).

[poll id=”101″]

Phil Jones blev bästa spelare mot Cluj med 54 procent av rösterna. Welbeck tog andraplatsen med 11 procent medan Rooney och Wootton delade tredjeplatsen med 8 procent vardera.