Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Försäsong i Australien

Manchester United meddelade igår att man under försäsongen 2013 kommer att resa till Australien. Laget kommer att träna i Sydney under sex dagar och möter All Star-lag från den australiensiska ligan den 20 juli.

Detta blir Uniteds femte besök i Australien och det första sedan sommaren 1999. Att detta meddelas nu är onekligen en annan framförhållning än man hade i somras då bl.a. träningsmatchen mot Barcelona i Göteborg annonserades väldigt sent.

I nuläget har vi inga ytterligare detaljer om Uniteds försäsong. Att man kommer att spela mer än en match är dock självklart och att turnén förlängs med ett stop i Asien känns rimligt.

David Gill hade förstås flera positiva ord att säga om detta:

”Matchen och träningslägret som kommer att äga rum i Sydney kommer att vara en viktig del i lagets förberedelse för säsongen 2013/14. Vi är glada att acceptera inbjudan från New South Wales regering och Australiens fotbollsförbund för att besöka en av världens mest fantastiska städer.

”Det finns tre huvudorsaker till att vi åker på försäsongsturné. Först och främst är lagets förberedelse för säsongen som kommer. Men turnén ger oss också en chans att umgås med vår globala supporterskara och vårt nätverka av kommersiella partners. Det har gått ett tag sedan vi sist besökte Sydney och vi ser fram emot att förnya vårt förhållande med våra lojala och entusiastiska australiska fans.”

Källa: Mantud.com