Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Viktig seger för U21

U21 tog en viktig seger när man besegrade Aston Villa på bortaplan med 2-0. Det rutinerade anfallsparet Bebe och Macheda klev fram när det behövdes som mest.

U21 var tvungna att vinna för att kvalificera sig för Elite Group. Det märktes att mycket stod på spel och vi fick se en väldigt avvaktande första halvlek utan några större målchanser att rapportera om.

I andra halvlek ökade United takten och tog också ledningen när Vermijl i den 53e minuten bryter en kontring, spelar snabbt fram Bebe som sätter full fart mot mål, driver inåt i planen och lossar vänsterkanonen. Snyggt mål av Bebe som inte hade imponerat dittills.

United fortsätter att spela bra och Larnell Cole får en jättechans efter pass från Macheda, men med öppet mål från nära håll skjuter han i stolpen.

Det dröjer till den 88e minuten innan United kan få andas ut och det är Macheda som punkterar matchen med ett hårt lågt skott med vänstern efter att ha blivit frispelad av landsmannen Petrucci.

En blek första halvlek följdes upp av en imponerande andra halvlek där viljan var på topp. Vermijl var bra, bra bollkontroll och kan bryta mönstret framåt med sin snabbhet. Står också för den viktiga brytningen och assisten till 1-0-målet. I övrigt höjde sig alla till andra halvlek, bland annat Macheda och Bebe som annars varit bleka de senaste matcherna.

Aston Villa U21 – Manchester United U21 0-2 (0-0)
Uniteds mål: Bebe (53), Macheda (88)
United: Sutherland – Vermijl, Thorpe, Wootton, Büttner (McGinty 46) – Bebe (Fornasier 84), Tunnicliffe, Powell (Veseli 90), Petrucci, Cole – Macheda