Spelarbetyg: Manchester City – Manchester United

Säsongens första Manchester-derby gav full utdelning när Manchester City besegrades på bortaplan. Men det satt långt inne sedan City kommit tillbaka från 0-2-underläge. Det var först när van Persie satte en frispark bakom Hart på tilläggstid som segern var klar.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
Efter att ha stått över fyra matcher i ligan var spanjoren tillbaka i målet där han skötte sig bra. De Gea gjorde bland annat en ypperlig dubbelräddning, även om denna kom i samband med Citys första mål. Visade prov på större självförtroende på inlägg och i luftrummet.

Betyg: 7

Rafael
Jag tycker Rafael har lyft sig ännu ett steg denna säsongen. Han visade prov på fin mognad i det heta derbyt. Gjorde ett bra defensivt jobb och lyckades komma framåt på sin kant ett par gånger.

Betyg: 7

Rio Ferdinand
En av planens giganter med många fina brytningar och blockeringar. Förvaltade sin erfarenhet på ett bra sätt och styrde Evans när det behövdes.

Betyg: 8

Jonny Evans (ut ’48)
Fick tyvärr lämna planen pga. skada tidigt i andra halvlek. Innan dess var han klanderfri tillsammans med Ferdinand i mittförsvaret.

Betyg: 6

Patrice Evra
Svårbedömd insats för Evra. Klart godkänt utan att sticka ut. Kom inte upp i banan som vi är vana att se honom men samtidigt var det givetvis ett taktiskt val.

Betyg: 6

Michael Carrick
Givetvis en svår uppgift att stångas med Man Citys mittfält på bortaplan. Tilldelades det defensiva ansvaret och lyckades överlag bra med det han var tillsagd att göra.

Betyg: 7

Antonio Valencia (ut ’84)
Utan förvarning stod Valencia som en startspelare och skötte det bra. Hade svårt att få till inläggen men drog på sig markering så fort han fick bollen och försökte hota från sin kant.

Betyg: 6

Tom Cleverley (ut ’87)
Lyckades med den svåra uppgiften att stressa Toure i motståndarlaget. Kommer lite för långt ned i banan i andra halvlek när City började trycka på.

Betyg: 6,5

Ashley Young
Ständigt i rörelse och hotade City så fort han fick bollen i kombination med bra defensivt jobb när det behövdes.

Betyg: 8

Wayne Rooney
Firade 150 Premier League-mål när han satte sin prägel på ännu ett derby mot vår ljusblåa granne. Gör som vanligt en kämparinsats och fick bra betalt med två mål.

Betyg: 8

Robin Van Persie
Anonym stora delar under matchen men avgör hela tillställningen på egen hand på tilläggstid. Rör sig väldigt fint utan boll och skapar ytor för våra övriga offensiva vapen.

Betyg: 7,5

Chris Smalling (in ’48)
Ersatte Phil Jones tidigt i andra halvlek och fortsatte på Jones spår. Fint samarbete med Ferdinand överlag.

Betyg: 6,5

Phil Jones (in ’84)
Spelade för kort tid för att bedömas.

Danny Welbeck (in ’87)
Spelade för kort tid för att bedömas.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS