Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferguson: Våra mittfältare är väldigt bra

Sir Alex Ferguson var förstås belåten över att United vann mot Sunderland men han var missnöjd med lagets effektivitet och tycker att avslutningen på matchen kunde ha blivit förödmjukande för United. Samtidigt berömmer han Uniteds mittfältare och välkomnar att Nemanja Vidic är tillbaka i spel.

Om vi börjar med mittfältet så är det ju en lagdel som ofta får skäll. Ferguson tycker emellertid att alla Uniteds mittfältare är väldigt bra och medger att han har problem när han ska ta ut laget – Carrick och Cleverley valde dock sig själva till dagens match med insatsen mot city:

”Cleverley gjorde det väldigt bra i derbyt och förtjänade sin position. Vi har många alternativ på mittfältet med Anderson, som är skadad för tillfället, Darren Fletcher, Paul Scholes och Ryan Giggs. Folk säger att vi är svaga på mittfältet men det här är väldigt bra spelare.

”Ibland ger det mig problem med att välja de rätta två men idag var det dock väldigt enkelt för Carrick och Cleverley förtjänade att spela efter förra veckan.”

Bra inledning, sämre avslutning
Ferguson tycker annars att United presterade en del fantastisk fotboll men han var inte nöjd med hur laget avslutade matchen och han var också missnöjd med lagets effektivitet:

”En hel del av vår fotboll var fantastisk och en del av vårt omväxlande spel var utmärkt. Jag vet inte om vi slappnade av när vi gjorde 3-0 eller om Sunderland fick tag på matchen. Men mot slutet spelade de väldigt bra och kunde ha gjort två eller tre mål. De kunde ha blivit förödmjukande.

”En del av vårt spel var fantastiskt och vi borde ha gjort fler mål. Tom Cleverleys mål var ett otroligt stycke väggspel, ett avslut på ett tillslag och ett riktigt superbt mål som personifierade sättet vi spelade på vid det läget. Jag hade inga klagomål för en timme och det var underbart att titta på.

”Vi hittar inte Robin van Persies löpningar så bra som vi borde. Hans rörelse är fantastisk och han höll dem på bakfoten. Men Wayne kunde ha gjort tre eller fyra mål. Han träffade ribban och missade två eller tre chanser i första halvlek. Men han fick ett vilket är viktigt då det håller igång hans form.”

Vidic tillbaka, Rafael skadad
Ferguson välkomnade att Nemanja Vidic var tillbaka och förklarade samtidigt att Rafael missade matchen p.g.a. en lättare skada – han räknar med att Rafael ska vara tillgänglig igen redan nästa vecka:

”[Vidic] är en krigare och en kapten som alltid har slagits för dig. Han slänger in sitt huvud på bollen i straffområdet och han är fantastisk på det.

”Rafael hade en känning på baksidan av låret så vi riskerade inte honom mot Sunderland. Men han ska vara ok nästa vecka. Men att ha Vidic tillbaka betyder att jag har alla mina försvarare friska [här undrar vi förstås om det betyder att Evans är tillgänglig eller om Ferguson glömde honom, red. anm.] vilket kommer att hjälpa oss över de kommande matcherna.”

Smalling glad att Vidic är tillbaka
I och med att Jonny Evans inte var tillgänglig spekulerades det i att Vidic skulle få spela från start. Det blev istället Chris Smalling som gjorde Rio Ferdinand sällskap i mittförsvaret. Smalling tycker att det är härligt att Vidic är tillbaka:

”Det är briljant att se [Vidic] vara tillbaka. Han har tränat riktigt bra och vi har riktigt styrka i vår bredd nu för vi har varit lite sårbara, framför allt i försvaret. Det är bra att se honom tillbaka.”

Källor: Manutd.com, Bbc.co.uk