Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferguson om Giggs och Scholes, Real och Ronaldo

Sir Alex Ferguson säger att Uniteds supportrar får välkomna Ronaldo tillbaka till Old Trafford inför matchen för att sedan bua ut honom. Han påstår dessutom att inga beslut är tagna vad gäller framtiden för Ferdinand, Giggs och Scholes.

Cristiano Ronaldo
Manchester Uniteds boss, Sir Alex Ferguson, var på skämtsamt humör när han under gårdagens presskonferens fick från om Cristiano Ronaldo:

”Jag tror att kontraktet vi hade statuerar att Ronaldo inte kan spela mot oss! Jag tycker att det är en skandal om han spelar mot oss – ingen lojalitet!

”En sak som är säker är att han kommer att få ett fantastiskt mottagande när han kommer till Old Trafford, och det med alla rätt. Efter det kan de bua honom hur mycket de vill.

”Ronaldo kom hit som en 17-åring och utvecklades till en fantastisk fotbollsspelare. Vi är stolta över den del vi spelade i hans karriär. Han hade alltid en hemlig längtan att gå till Real vid något tillfälle i sin karriär och vi hjälpte honom. Jag tycker inte att det är illojalt, då vi fick ännu ett år från honom när han ville lämna. Han hedrade det och gjorde det fantastiskt det året. Så han gick med vårt välsignelse, verkligen. Mitt sätt att se på det är att vi hade tur som hade honom i sex år och fansen kommer att dela den uppfattningen.”

“He honoured that and did fantastically that year, so he went with our blessing, really. My way of looking at it is we were lucky to have him for six years and the fans will share that.”

Ferguson yttrade också några ord om matchen mot Real och Mourinho:

”Jag har ingen bra statistik mot Jose och behöver rätta till den men det stora fokuset kommer att centreras runt Cristiano. Det är ett fantastiskt möte och förhoppningsvis kan vi ta dem tillbaka hit med en bra chans. Det kommer att vara absolut ’buzzing’ och vi har inte haft någon riktigt bra Europamatch för ett bra tag efter förra året så det är en stor möjlighet för United att komma igång och kliva fram i europeisk fotboll igen.”

Cristiano Ronaldo såg själv fram emot att återvända till Old Trafford och lovade att inte fira om han skulle göra mål:

”Jag kommer inte att fira om jag gör mål mot United. Jag kommer att prata med Ferguson, jag saknar honom mycket och jag saknar Manchester United. Jag kände mig väldigt bra där, det var som en familj. Jag hade sex fantastiska år där och jag är fortfarande kompis med mina lagkamrater. Det är tack vare Manchester United att jag är här och spelar för Real Madrid. Utan dem skulle jag inte vara spelaren jag är idag.”

Ferdinand, Giggs, Scholes
I torsdags skrev den tämligen vidriga blaskan Daily Mail (ofta, med all rätt, benämnd som Daily Fail) att Paul Scholes har bestämt sig för att sluta samt att det verkar troligt att även Ryan Giggs och Rio Ferdinand ska lämna United i sommar. Detta förnekas emellertid av Ferguson:

”Det är intressant det, då Scholes säger väldigt lite så jag är överraskad om han talade med någon kompis innan han talade med mig, vilket han inte har gjort. Så ni kan avfärda det.

”Jag tycker Giggs kan spela ännu ett år eller två år och Rios form har varit fantastisk. Det är den typen av spekulation du förväntar dig med folk på ettårskontrakt med jag skulle inte ge det så mycket trovärdighet.”

Källor: Manutd.com, Guardian.co.uk