Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Swansea – Manchester United

Efter en relativt enkel seger mot Sunderland på Old Trafford i lördags väntar nu ett betydligt svårare motstånd när United tar sig till Wales för att möta Swansea.

Manchester United
Det är svårt att argumentera mot United’s formkurva, 5 raka vinster i ligan talar sitt tydliga språk, men det finns fortfarande mycket att förbättra. Försvarsspelet är allt annat än bra med United-mått, 24 mål insläppta på 17 matcher, hela 9 mål mer än city och 2 mål mer än Swansea, det är definitivt under all kritik. Det är svårt att peka på något speciellt egentligen, för individuellt är det få lag som har bättre försvarsspelare, men kollektivet fungerar inte alls. Det går inte heller att skylla på målvakterna, båda har varit bra och De Gea lysande för det mesta. Trots att Ferdinand gjort en bättre säsong hittills än ifjol så trillar målen in alldeles för enkelt, framför allt på inlägg och fasta situationer. Att Nemanja Vidic saknats går förstås inte att neka till heller, kanske får vi ett stabilare försvarsspel när serben väl kommit in i laget igen.
Framåt är dock United riktigt giftiga, 43 gjorda mål är 10 mål mer än city och 17 mål mer än Swansea. Duon Van Persie / Rooney har verkligen börjat hitta varandra och faktum är att United har vunnit samtliga 12 matcher de har startat ihop.

På gårdagens presskonferens meddelade Sir Alex att Rafael, Kagawa och Nani definitvt är borta från matchen, men att resten skall vara klara för spel. Det är dock föga troligt att Anderson och Carrick spelar då båda varit skadade, och med tanke på ett tufft julschema så tippar jag att de 2 inte finns med i truppen. Nemanja Vidic kommer att finnas med i truppen, men att han skulle få starta här känns inte sannolikt.

Med några frågetecken känns det som vanligt omöjligt att tippa ett lag. Med 4 matcher på 10 dagar så lär vi få se samtliga friska spelare roteras under denna period, i detta ingår alltså även Scholes, Giggs (som båda varit mycket svaga på sistone), Fletcher, Jones, Smalling, Welbeck och Chicharito. Jag tror dock att Sir Alex väljer ett så starkt lag som möjligt mot Swansea:

Möjlig startelva(4-4-1-1):
De Gea
Jones, Rio, Evans, Evra
Valencia, Cleverley, Fletcher, Young
Rooney
van Persie

Bänk: Lindegaard, Vidic, Smalling, Giggs, Scholes, Welbeck, Chicharito

Swansea
Hemmalaget har verkligen blandat och gett. Man har imponerat mycket mot lag som Chelsea, Liverpool, Arsenal och West Bromwich, men samtidigt förlorat mot lag som Norwich och Everton på hemmaplan. Kort sagt så har dom en bra dag så kan dom slå vem som helst, och de flesta lag har en tendens att ha en väldigt bra dag mot just United.
Framför allt är det skyttekungen Michu som har imponerat, han delar faktiskt ledningen i skytteligan med Van Persie, så han är mycket farlig. Han har gjort 4 av sina 12 mål med huvudet, och med tanke på United problem i luftrummet på egen planhalva så kan vad som helst hända.

Swansea ligger 8:a i tabellen. Man har vunnit 3 av sina 9 hemmamatcher och förlorat 2. Oavgjort är alltså det vanligaste resultatet på hemmaplan för Swansea, United har dock inte spela oavgjort ännu i ligan, vilket är ganska remarkabelt.

Missar matchen för Swansea gör definitivt vänsterbacken Neil Taylor. Däremot är troligen målvakten Michael Vorm, högerbacken Angel Rangel samt. yttern Pablo Hernandez tillbaka i laget efter skador. Med detta i åtanke tror jag på följande lag:

Möjlig startelva (4-2-3-1):
Vorm
Rangel, Chico, Williams, Davies
Britton, Sy Ki
Dyer, De Guzman, Pablo
Michu

Bänk: Tremmel, Tiendalli, Monk, Agustien, Routledge, Moore, Graham

Historik
United och Swansea har mötts bara ett fåtal gånger, närmare bestämt 18, samtliga i ligasammanhang, United har 8 vinster mot Swansea’s 6. Fjolårets båda möten slutade med United-vinst, på The Liberty Stadium gjorde Chicharito matchens enda mål tidigt i första halvlek.

Swansea – Manchester United
Premier League
The Liberty Stadium
Söndag 23/12 14:30
Michael Oliver
Viasat Fotboll