Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferguson till attack mot Pardew

Sir Alex Ferguson höll som vanligt presskonferens på fredagen och den stora saken var en kraftig kritik mot Alan Pardew. Dessutom fick vi en uppdatering kring skadeläget och så passade Ferguson på att hylla Ryan Giggs.

”Jag tycker att Mike Dean hanterade [situationen inför andra halvlek] bra. Han är en erfaren domare och mogen. Det var inget skällande och gormande. Jag demonstrativ men jag är alltid demonstrativ eftersom jag är en känslosam karl. Vissa managers knuffar linjedomare in på planen och gör det till ett skämt men jag gör inget skämt av det här. Det var ett viktigt beslut och jag tycker att målet borde ha underkänts, det gör jag verkligen.

”Jag kallade på honom och han kom mot mig. Jag var inte på planen mer än tre eller fyra meter och jag tycker att det har överdrivits. Hur som helst, problemet för mig och Manchester United är att den här klubbens profil är enorm.

”Alan Pardew kom ut och kritiserade mig, ändå är han den värsta på att orera mot domare. Hela hans stab höll på med det hela matchen i onsdags. Han knuffar en linjedomare och gör det till ett skämt och ändå har han mage att kritisera mig. Det är otroligt och han glömmer förresten den hjälp som jag gav honom.

”Hur som helst, pressen gjorde det till en stor sak och adresserade det från varje möjlig vinkel. Den enda de har lämnat ute är Barack Obama! Den oturliga varningen är att jag är i den största klubben i världen, inte Newcastle, en mycket liten klubb i nordöst. Jag var demonstrativ men inte opassande. Pressen gjorde en höna av en fjäder, så enkelt är det.”

Skadeläget
Ferguson talade också om skadeläget inför morgondagens match mot West Brom och det är inte sådär värst upplyftande – Young och Welbeck kan förmodligen spela men Jones ser ut att missa och Rooney missar åtminstone två matcher:

”Jag kan inte ge dig en uppdatering på skadorna då det bara har gått två dagar sedan i onsdags och det var problem med en mjuk, uttröttande plan. Vi behöver bedöma spelare som Paul Scholes och Ryan Giggs då jag tror, vid deras ålder, att det tog på deras krafter.

”Vi hoppas att Young kanske kommer att vara redo och Daniel Welbeck borde vara redo. [Welbeck] var sjuk i tisdags men jag tror att han kommer att vara ok. Det betyder åtminstone två kroppar tillbaka fräscha för oss. Vi kommer bara att bedöma resten i termer av trötthet.

”Alla spelare är nyckelspelare nu då vi drar på oss en eller två skador. Rooney är borta åtminstone två matcher till. Han var lite bättre igår. Vi kommer att bedöma Phil Jones men jag tror inte att han kommer att vara redo.

Sommarens första stora nyförvärv, Shinji Kagawa, har varit på skadelistan en längre tid. Han närmar sig dock äntligen comeback och med lite tur kanske vi får se honom redan imorgon:

”Shinji ville värma uppp och träna på planen [i onsdags] och han kommer närmare. Jag ska se hur han är idag och jag kan kanske sätta honom på bänken imorgon, beroende på vem som är tillgänglig. Det viktigaste är att bedöma trötthet och också form på en eller två andra.”

Notabelt är att vi inte får någon uppdatering alls på Rafael och Anderson.

Ryan Giggs
Ferguson passar även på att ifrågasätta den kritik som Ryan Giggs har fått på sistone:

”Hur kan du kritisera en spelare som har gett dig 20 år? Problemet för en spelare med Ryans stolthet och erfarenhet är att han antagligen vill spela mer så han förlorar den speltid som ger honom kontinuitet. Vid hans ålder har jag dock inte råd att riskera det. Han var otrolig i andra halvlek. Du måste säga till dig själv: ’Hur gör han det?’ Jag förundras fortfarande över insatsen och energin. Jösses, det var ganska enastående från honom.

”Jag tror inte att han kommer att spela imorgon, helt enkelt på grund av den energi han spenderade i onsdags kväll för att hjälpa oss att vinna matchen. Det är helt enkelt obegripligt att du kan kritisera honom. Jag förstår det inte.”


Källa: Manutd.com