Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Wigan – Manchester United

I och med segern mot West Bromwich kunde United se sig själv som serieledare med sju poängs marginal innan 2012 tog slut.
Imorgon är ett nytt år och man ställs på nyårsdagen mot ett ack så tufft Wigan på bortaplan, och detta är en match som kan bli avgörande för serien om United inte tar sina poäng.

Egentligen så har United inte haft några större problem mot Wigan de senaste åren, då man oftast har tagit en komfortabel seger mot laget, men förra säsongen lyckades likväl det lilla laget rubba United (efter ett fint långskottsmål av Shaun Maloney) samt andra större lag. Så det är ett lag som man absolut inte ska räkna bort, även om det har gått lite knackigt i ligan för dem i år.

Wigan
Det går inte så bra nu. Laget hade fram tills segern senast borta mot Aston Villa (3-0) inte lyckats vinna en match på sex omgångar, och under den perioden endast lyckats ta en poäng, hemma mot QPR. Segern var dock väldigt viktig, och den innebar även Wigans näst bästa resultat på bortaplan! Segern tog dock upp laget ifrån nedflyttningsplats upp på säker mark (16:e plats).

På hemmaplan har man lyckats ta hälften av sina poäng, nio stycken. Dessa poäng har kommit genom två vinster och tre oavgjorda.

Martinez har haft lite otur med skador denna säsong, och kommer till denna match att få vara utan fyra spelare. Dock så tillkom ingen ytterligare skada i vinsten mot Aston Villa, vilket gör spanjoren antagligen kommer att spela med samma startelva i denna match.

I förra matchen spelade man ett 3-4-1-2-system med två offensiva ytterbackar som ger laget en fembackslinje i defensiva situationer och trebackslinje vid anfall.

Kone är tillsammans med anfallskollegan Di Santo två spelare att hålla koll på. Även om Wigan inte producerat så många mål denna säsong, kan de båda stå för fina individuella prestationer på topp.

Möjlig startelva (3-4-1-2):
Al-Habsi
Caldwell, Ramis, Figueroa
Boyce, Jones, McCarthy, Beausejour
Maloney
Di Santo, Kone

Manchester United
”Top of the league 2012”, kan man sammanfatta höstsäsongen med. Även termer som ”målrika matcher”, ”första målet bakåt” o.s.v.
Laget har givit och tagit under säsongen, många matcher har vunnits, men detta efter ett mycket svajigt spel. Det äro många personer som har suttit och bitit i naglarna de sista minuterna, även sekunderna, då man inte har kunnat förutspå en seger eller inte.
Laget har ofta släppt in det första målet (11 av 20 matcher) samt vänt matcherna väldigt många matcher. Man har även gjort väldigt mycket mål, eller vad sägs om att man har gjort tre mål eller fler på inte mindre än 75 % av matcherna denna säsong?

Senaste matchen mot West Brom var man väldigt bra i den första halvleken, och tanken fanns inte då att motståndarlaget skulle kunna hota. Young fixade tidigt, efter styrning, ett ledningsmål. Men som så många gånger förr denna säsong har man varit svajiga, vilket gav West Brom möjligheten att jobba sig in i matchen. Bortalaget lyckades dock inte göra något mål, utan det avgörande målet kom ifrån van Persie på stopptid.

Sir Alex kommer till denna match att få vara utan Rooney, Anderson och Nani. Dock så ska både Jones och Rafael vara tillgängliga för eventuellt spel. I fråga om laguttagning kan man bara sia, då Ferguson stuvat om väldigt mycket under denna jobbiga spelperiod.

Möjlig startelva (4-4-2) och bänk:
De Gea
Smalling, Evans, Vidic, Evra
Valencia, Scholes, Carrick, Young
Van Persie, Chicharito

Bänk: Lindegård, Ferdinand, Büttner, Cleverley, Powell, Kagawa, Welbeck

Historik
Lagen har mötts sju gånger på DW Stadium sedan 2006, vilket var första gången man möttes, och här har United nästan uteslutande tagit hem alla tre poängen. Sex av sju matcher har United vunnit, medan Wigan har vunnit ett möte, vilket även var det senaste.

Wigan Athletic – Manchester United
Premier League
Tisdag 1/1 16:00
Domare: Andre Marriner
Viasat Fotboll och Visat Fotboll HD