Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Wigan – United

United gjorde en utmärkt match mot Wigan och vann till slut med 4-0 efter två mål vardera av anfallarna Chicharito och Van Persie.

Efter en seg matchinledning, där man närmast undrade om spelarna hade firat nyår, tog United tag i det hela efter ungefär halva första halvlek. United gjorde därefter en rakt igenom bra match, något som också illustreras av genomgående höga betyg. Vi noterar förstås att laget höll nollan för andra matchen i rad och hoppas att det är början på en stabilare defensiv.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
6

Målvakten håller nollan utan att göra ett enda misstag, ändå får han sämst betyg i laget – det säger rätt mycket om Uniteds insats. De Gea hade en väldigt lugn dag på jobbet och hans enda betydelse för matchens utgång bestod i att han faktiskt fanns där.

Rafael da Silva
7,5

Jones och Smalling har vikarierat bra för Rafael men för mig är det ingen tvekan om att Rafael är klassen bättre. Med Rafael på högerbacken får United ytterligare en dimension i anfallsspelet och i dagens United är ytterbackarna primärt offensiva spelare. Mot Wigan märktes det förvisso att Rafael och Young inte har mycket speltid tillsammans på högerkanten.

Rio Ferdinand
7

Utbytt 69. Rio Ferdinand gjorde en bra match utan att behöva stå för överdrivet många ingripanden. Han behövs som ledare där bak när Vidic inte spelar.

Jonny Evans
8,5

Trots att vi har två anfallare som gör två mål och en assist vardera tvekar jag inte att utnämna Evans till Uniteds bästa spelare. United vaknar då Evans gör en monsterlöpning för att stoppa en kontring och han är i allra högsta grad involverad i det första målet. Två aktioner som jag ser som matchavgörande. Jag tror faktiskt att Evans kommer att fortsätta vara ordinarie även när alla försvarare är friska och i form.

Patrice Evra
7,5

1 assist. Evra har hittat tillbaka till en riktigt bra nivå – och dessutom har han börjat göra mål, obegripligt att United inte tidigare insett att Evra är så bra på att nicka. Han missar förstås i positionsspelet ibland men som jag skrev på Rafael så har Evra primärt en offensiv roll, därmed är defensivt slarv emellanåt acceptabelt. Evra har ju också förmågan att kunna spela nästan varenda match varje säsong – tur det då vi inte har något vettigt alternativ.

Ashley Young
7

Utbytt 78. Fick lira på högerkanten den här gången, en ovan position för Young. Det syns att han är ovan där och det syns att han är ovan med Rafael. Young gör ändå en bra match.

Michael Carrick
7

Utbytt 69. Carrick har varit Uniteds bästa spelare under jul- och nyårsperioden, mot Wigan var han emellertid inte riktigt lika framträdande. Samtidigt blir det en märkbar skillnad när Carrick går ut. Han gör mycket nytta både offensivt och defensivt.

Tom Cleverley
7

Det känns som att Cleverley nu har etablerat sig som ordinarie i laget och jag tycker att Cleverley och Carrick ska starta i stort sett varenda match. Cleverley har förstås en del detaljer att slipa på men bara genom sin energi tillför han mycket.

Ryan Giggs
7,5

Efter en dålig säsong, framför allt som central mittfältare, har Giggs nu gjort det utmärkt som vänsterytter under jul- och nyårsperioden. Hans inhopp mot Swansea höll på att ge oss segern, mot Newcastle var han i allra högsta grad en del i segern och mot Wigan gör han på nytt en bra match. Hans inlägg är en fröjd att se och just nu är han klubbens bästa ytter. Mot Wigan trodde vi att han skulle få sitt ligamål och därmed hålla den extraordinära sviten levande, men det ville sig inte riktigt. Han gör ett stort misstag när han ger bort bollen och ger Wigan en farlig kontring men räddas av Evans och här är vi så pass resultatinriktade att vi glömmer den situationen.

Robin van Persie
8,5

2 mål, 1 assist. Robin van Persie är helt enkelt en fenomenal spelare. Han gör mål, han spelar fram och han bidrar i defensiven. Det är nästan så att man tror att det är medvetet när han skjuter en dålig frispark som styrs på en försvarare till Chicharito – vi ska inte glömma hans betydelse på fasta situationer. Även när hans hörnor inte resulterar så är de alltid bra och matchens första mål kommer när Wigan inte klarar att rensa undan en hörna.

Javier Hernandez
8,5

2 mål, 1 assist. Chicharito visar att han är en bra anfallare även när han spelar från start. Ibland är han frustrerande att se på, han gör en del enkla misstag och så springer han offside väldigt ofta. Linjedomarens uppgift blir betydligt svårare när Chicharito spelar. Två mål mot Wigan kunde enkelt ha blivit fler, även om vi ignorerar att han gjorde två som – korrekt – dömdes bort för offside.

Shinji Kagawa
n/a

Inbytt 69. Det är kul att Kagawa är tillbaka, det är dock mindre kul att se honom som en av två centrala mittfältare – han är bättre i en offensivare position.

Chris Smalling
n/a

Inbytt 69. Varnad. Gör det mesta rätt men har förmodligen tur som inte blir utvisad.

Danny Welbeck
n/a

Inbytt 78. 1 assist. Förhoppningsvis kan assisten ge Welbeck ett lyft.