Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18 vann direkt i elitgruppen

Uniteds U18 reste till Bolton i första matchen i den nya elitgruppen. United vann den målrika historien med 3-2 efter att James Wilson avgjort på stopptid.

Det var annars Bolton som började bäst, de kunde också kontra in 1-0 efter att Ioannou slarvat och tappat boll när alla är på väg framåt. United äter sig in i matchen och och har efter cirka en halvtimmes spel tagit över matchen helt, och i 34e kan man också kvittera när Barmby tar en snabb frispark till Pearson, som bara stoppar bollen, och Barmby skruvar elegant in den mot krysset. United har det mesta av spelet nu men 1-1 står sig efter 45 minuter.

United fortsätter att vara spelförande men Bolton är alltid farliga i sina snabba och raka kontringar. I 75e minuten slår vänsterbacken Rowley ett långt inlägg som James Weir möter på bortre stolpen, han lägger bara till bredsidan och lägger den högt förbi målvakten. United försöker nu spela av matchen så gott man kan, men i 87e ger man bort en frispark utanför straffområdet och då kommer också kvitteringen efter en elegant frispark som går just nedanför krysset. Matchen ser ut att sluta oavgjort men United är det laget som vill mest, Barmby jonglerar i straffområdet och lyckas få bollen ut till Wilson som blir lätt upphakad av en försvarare men tar sig förbi ändå och kan skjuta bollen under målvakten och in i mål.

Bolton var snäppet bättre första 25-30 men sedan kom United in i det och tog över matchen. Mycket tack vare James Weir som var duktig idag, tog initiativ och gjorde också 2-1-målet. Även Jack Barmby som är en poängspelare av rang imponerade med just poäng. Låg bakom de flesta målchanserna. Ben Pearson också bra som vanligt, bryter ofta i defensiven och styr spelet med ett lugn på mittfältet.

Bolton U18 – Manchester United U18 2-3 (1-1)
Uniteds mål: Barmby (34), Weir (75), Wilson (91)
United: Sutherland – Love, Ioannou, Grimshaw, Rowley – Weir, Rudge, Pearson, Daehli – Barmby, Wilson