Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferguson lättad efter segern mot Liverpool

Sir Alex Ferguson tycker att United gjorde en magnifik första halvlek mot Liverpool men efter reduceringen var han lättad att United kunde hålla undan. Vi får också några ord från Liverpools manager Brendan Rodgers.

”Överlag var det en fängslande match, vilket vi förväntade i en Manchester United-Liverpool-match,” sa Ferguson efter att United hade bärgat tre poäng. ”Den är fylld av känslor, intensitet och det är fantastiskt att vinna. Det var en magnifik insats i första halvlek, så bra som vi har spelat på en lång tid. Det var hårt arbete efter att de gjorde mål, för att vara ärlig med dig, och jag är bara glad att vi vann matchen.

”Jag tycker att det är viktigt att vinna, det spelar ingen roll vilken ligaposition vi är i. Jag har sagt många gånger att det är en fantastisk duell mellan de två mest framgångsrika lagen i landet. Jag tycker att de tre poängen idag är väldigt, väldigt viktiga poäng.”

Ferguson gillade Uniteds första mål men tyckte att United i övrigt slarvade bort för många chanser. Uniteds manager tycker dessutom att Kagawa skulle ha fått en straff i första halvlek:

”[Det första målet] var en fantastisk uppbyggnad, strålande fotboll och en fantastisk avslutning av Robin men vi borde ha haft ledningen med tre eller fyra mål. Jag tycker att vi skulle ha haft en straff när Shinji revs ner.”

Danny Welbeck utsågs till matchens bästa spelare och Ferguson tycker att det var korrekt:

”Danny var fantastisk. Jag tycker att han gav de två mittbackarna en riktigt svår dag. Han och Robin, framför allt i första halvlek, gav dem en svår tid. Anledningen till att Danny spelade var för att vi ville ha någon som kunde droppa framför deras centrala mittfältsspelare. Han gjorde det bra och gjorde ett bra jobb. Han sprang benen av sig idag och förtjänade att utses till matchens bästa spelare.”

Annars var Ferguson inte nöjd med Uniteds försvarsspel:

”Jag har inte sett deras mål igen, men för mig ser det ut att vara lite billigt för oss. Ännu en gång har målvakten parerat ut en boll och det finns ingen som följer upp på returen. Det lyfte Liverpool men en del av vårt försvarsspel var planlöst och desperat emellanåt. Men vi lyckades ta oss igenom det.

”Det fanns en period på tre eller fyra minuter där du tryckte in spelare i boxen och en del skiftande mellan spelare som vi tvingades försvara riktigt bra emot. Vi tog oss igenom det och nyckeln i de stora matcherna är stunderna där du måste försvara. Idag var en av dem.”

Rodgers stolt förlorare

Liverpool förlorade men managern Brendan Rodgers var ändå positiv efter matchen. Han var stolt över sitt lag och förklarade att skillnaden mellan United och Liverpool inte alls är 24 poäng trots att United ligger 24 poäng före Liverpool i tabellen:

”Jag tyckte i slutändan att vi förtjänade något. Jag är väldigt stolt över kämpaandan i laget i andra halvlek. Vi hamnade i underläge 2-0 och när du kommer [till Old Trafford] är det alltid svårt. Andra lag kanske hade fallit isär. Vi var besvikna på första halvlek, jag tyckte att vi var för försiktiga. Det var inte mycket i första halvlek men alla chanser de hade kom genom att vi gav bort bollen.

”Sedan hamnade vi i underläge 2-0, igen med ett mål som var en besvikelse, men efter det tycker jag att kraften i vårt spel var mycket bättre och efter 90 minuter tyckte jag att vi antagligen förtjänade något. Det var oturligt men jag är stolt över vår insats i andra halvlek.

[…]

”Vi är 24 poäng efter United men vi är inte 24 poäng efter i form av kvalitet. Poängskillnaden beror på truppen, bredden på trupperna är skillnaden för oss. När vi väl har tagit ikapp skillnaden över de kommande fönstren har jag stor tro på att vi kommer att kunna utmana. Jag har sett tillräckligt mycket hopp under de här öppningsmånaderna som tyder på att vi kommer att göra det, och idag var ännu ett exempel på det. Det viktigaste är att få in bra spelare.”


Källor: Manutd.com, Liverpoolfc.com