Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Welbeck: Att slå Liverpool är stort

Manchester sonen Danny Welbeck utsågs till matchens bästa spelare mot Liverpool och var förstås belåten efter segern mot rivalen. Dessutom får vi Van Persies tankar.

”Liverpool är vår största rival genom tiderna och det är en fantastisk tillställning för båda städerna. Givetvis vet jag hur det är, då jag är en Manchestergrabb som tagit mig upp genom systemet. Det har etsas in hos oss ända sedan jag var en liten parvel. Att slå Liverpool är riktigt stort för oss och jag är belåten att få de tre poängen,” sa Welbeck efter segern.

Taktiken var avgörande tycker Welbeck och United lyckades i första halvlek följa planen. Welbeck passade också på att berömma Van Persie:

”Vi hade vår taktik upplagd och jag tycker att det gick väldigt bra i första halvlek. I andra halvlek tycker jag att Liverpool kom in i det i den avslutande delen av matchen. Det var spännande. Vi kunde känna pressen som de satte oss under i de sista tio till femton minuterna. Det viktigaste var att vara kompakta, att hålla sig bakom bollen och försvara bra som ett lag. Jag tycker i slutändan att det var det vi gjorde. Jag tycker att vi kämpade ordentligt och det var en fantastisk laginsats.

”Det var verkligen ett bra lagspel [vid det första målet]. Vi passade bollen bra, vi flyttade den över planen och vi skar igenom linjerna riktigt bra. Och när Pat väl kom fram i ytterpositionen och spelade in den till Robin så visste vi hade Robin hade kvaliteten att avsluta. Robin är på en annan nivå. Han producerar stunder i matcher som ingen annan kan. Vi är glada att ha honom i vårt lag och att han lägger bollen i nätet, som han gjorde igen idag.”

Welbeck var nöjd med sin egen insats, det viktigaste är ändå att laget tar tre poäng:

”Men att få de tre poängen var det viktigaste och alla njuter i omklädningsrummet. Det är en massiv seger och det är en fantastisk eftermiddag för oss […].

”Jag måste jobba hårt i den match där jag får min chans att spela. Jag vill visa vad jag kan göra och göra mitt bästa för laget. Det är det mesta jag kan göra och jag kommer inte att ge någonting mindre än det.”

Van Persie

”Det var ett otroligt mål med fantastiska kombinationer,” sa Robin van Persie. ”Michael Carrick var involverad, Danny Welbeck var involverad, liksom Tom och Shinji och sedan gick den ut till vänster till Pat som la in ett riktigt bra inlägg och det var ett bra avslut. Det var ett fantastiskt mål, framför allt uppbyggnaden.

”Alla kände betydelsen av den här matchen under veckan och vi är verkligen glada över resultatet. Vi hade en bra fösta halvlek och det skulle ha varit mer än 1-0 enligt min åsikt. I andra halvlek spelade Liverpool för allt eller inget med massor av anfallare så vi fick hugga i och kämpa för varandra, hjälpa varandra åt där det var möjligt. Vi gjorde det och vi kämpade hårt. Vi fick resultatet vi ville ha.

”Vi ville egentligen inte ha det för när du har en tvåmålsledning vill du hålla den så länge som möjligt och de gjorde mål efter fem eller sex minuter. Då var vi tvingade att starta om igen och vi var tvingade att hitta den rätta balansen för att försöka göra ett tredje mål men utan att glömma vårt defensiva arbete.

”Det skilde bara ett mål så det var lite knivigt och de hade ett par chanser, men totalt tycker jag att det var en välförtjänt seger. Det var en fantastisk match och en väldigt ärlig match. Försvaret var fantastiskt igen och det var en redig fotbollsmatch.”

Van Persie spelade tillsammans med Welbeck på topp och liksom Welbeck berömde Van Persie hade Robin bara gott att säga om sin anfallskollega:

”[Welbeck] spelade riktigt bra. Jag tycker att han var bra i kombinationerna och spelade en stor roll i uppbyggnaden till det första målet. Han passar och rör sig för att skapa utrymme. Ett par gånger fick han bollen när de gjorde ett misstag. Jag fick den en eller två gånger när de slarvade bort bollen.

”Han har varit briljant. Han är fortfarande ung och har varit riktigt bra på träning, jobbar arslet av sig. Han är en väldigt positiv kille som vill och älskar att spela fotboll. Han gjorde det väldigt bra.”


Källa: Manutd.com