Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United-West Ham (FA-cupen)

Efter Van Persies kvitteringsmål på tilläggstid borta mot West Ham väntar nu omspel i den tredje omgången av FA-cupen. Efter segern mot Liverpool senast har man självförtroendet med sig, men lär rotera en hel del i laget när man tar emot bubbelblåsarna hemma på Old Trafford.

Manchester United

Manchester United

Skador: Young
Tveksamma: Evans, Lindegaard, Vidic,
Position: 1 | 18-1-3 | 56-29 | 55
Form (alla): OVVVOV (senaste matchen sist)
Disciplin (PL): 36 GK, 0 RK
Bästa målskytt (alla): Van Persie 21

Möjlig startelva

Lindegaard
Smalling, Ferdinand, Jones, Büttner
Valencia, Scholes, Anderson, Nani
Rooney
Chicharito

Trots att Young och Vidic klev av mot Liverpool kunde Ferguson bekräfta att det inte var något allvarligt, Young blir borta en vecka och Vidic hade bara en lättare hjärnskakning, men lär ändå vilas mot West Ham. Ferguson kom även med glädjebeskedet att både Rooney och Nani kommer delta i matchen, frågan är om det blir från start eller inhopp. Sir Alex berättade att Evans vilas till den viktiga bortamatchen mot Spurs på lördag, eventuellt då tillsammans med Vidic, vilket kan betyda att Ferdinand får spela från start och tillför i sådana fall viktig rutin i en annars väldigt ung backlinje.

Alltid lika svårt att ta fram en möjlig startelva, men Chicharito spelade inte senast och lär därför starta i denna match. På innermittfältet bör huvudkandidaterna Fletcher, Anderson och Scholes slåss om de två platserna, om inte Ferguson väljer tre centrala mittfältare. Büttner lär avlasta Evra medan Smalling och Jones, som båda hoppade in i matchen senast, kan få chansen från start. Finns även chans att Nick Powell, som inte spelat någonting alls på sistone, får lite speltid – men blir i sådana fall i form av inhopp. Även fast det kommer roteras i startelvan tror jag på en relativt stark startelva, det handlar trots allt om FA-cupen och inte ligacupen.

West Ham

West Ham United

Skador: Collins, Carroll McCartney, O’Brien
Tveksamma: Diame, Noble
Ej tillgängliga: Chamakh, Maiga
Position: 11 | 21 | 7-5-9 | 24-27
Form (alla): OFFVOF
Disciplin (PL): 44 GK, 1 RK
Bästa målskytt (PL): Nolan (5)

Möjlig startelva

Jaaskelainen
Demel, Reid, Tomkins, Potts
Diarra, Noble
J.Cole, Nolan, Jarvis
C.Cole

West Ham lär vara besvikna efter att ha släppt in ett mål precis i slutet av det första mötet, och tagit det till ett omspel. Borta på Old Trafford mot hemmastarka United får man det betydligt tuffare. Medan United kommer med styrkebesked efter segern i rivalmötet, kommer West Ham med det motsatta efter en tung 0-3 förlust borta mot Sunderland.

West Ham har en hel del spelare borta, främst i backlinjen där Collins, McCartney och O’Brien är skadade. Detta bör innebära att den unge Potts, som startade i det första mötet, får fortsatt förtroende från start. Både Diame och Noble är tveksamma till spel efter småskador, Jack Collison är en tänkbar ersättare på mittfältet om någon missar matchen.
Joe Cole låg bakom båda Collins mål i förra mötet, han tar förmodligen en av kantplatserna. På den andra kanten står det mellan Matt Jarvis och Matthew Taylor.

Klasspelaren Carroll är fortsatt skadad, Arsenal-lånet Chamakh är inte användbar i FA-cupen och Modibo Maiga spelar afrikanska mästerskapen – allt talar för att Carlton Cole fortsätter som ensam anfallare, med Nolan i rollen strax bakom.

Historik

United mot West Ham

Totalt: 124 | 57-25-42 | 230-164
FA-cupen: 9 | 3-2-4 | 17-13
Old Trafford: 63 | 43-6-14 | 145-61
Sista sex: OVVFVV
Sista sex på Old Trafford: FVVVVV


2013-01-05 FA West Ham – United 2-2
2012-11-28 PL United – West Ham 1-0
2011-04-02 PL West Ham – United 2-4

Historiskt är det jämnt mellan lagen, där United har ett litet övertag. Tittar man istället på mer modern och senare statistik ser det än bättre ut för Uniteds del, där man exempelvis vunnit de fem senaste hemmamatcherna. När lagen möttes tidigare denna säsong i ligaspel vann United hemma med 1-0, då Van Persie gjorde matchens enda mål efter 33 sekunder. Lagen möttes senast två veckor sedan i det första FA-cupmötet, som alltså slutade 2-2 och innebar detta omspel. United tog ledningen genom Cleverley, mittbacken Collins gjorde både 1-1 och 2-1 innan Van Persie kvitterade till 2-2 på tilläggstid.

Manchester United – West Ham

Turnering: FA-cupen
Plats: Old Trafford, Manchester
Tid: Onsdag 16 januari, 21.05
Domare: Phil Dowd
Odds: United 1,33 | West Ham 9,00 | oavgjort 6,00 (Bet365)
TV: Visas inte. (ITV visar i England, TV2 Sport Extra i Norge och 7’eren i Danmark.)